Uğur Işılak Üstad'ın şiirlerini besteledi

Uğur Işılak tarafından bestelenen Necip Fazıl Kısakürek'in şiirleri bugün(Cuma) akşamı şair İbrahim Sadri ile Uğur Işılak'ın solistliğinde senfonik konserle Konyalılarla buluşuyor

Meram Belediyesi tarafından desteklenen ve Uğur Işılak tarafından bestelenen Necip Fazıl Kısakürek'in şiirleri bugün(Cuma) akşamı şair İbrahim Sadri ile Uğur Işılak'ın solistliğinde senfonik konserle Konyalılarla buluşuyor
Sanatçı Uğur Işılak tarafından bestelenen ve yorumlanan Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 10 eseri, 60 kişilik orkestra eşliğinde senfonik konserle ilk defa bugün Konyalılar ile buluşuyor. Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin destekliği projede, Uğur Işılak, şair İbrahim Sadri ile birlikte şef Turhan Yükseler yönetimindeki 60 kişilik orkestra yer alıyor.
Üstad Nacip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini besteleyen Uğur Işılak, konserde yer alacak olan İbrahim Sadri, 60 kişilik orkestranın şefi Turhan Yükseler ve Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'nın katılımıyla tanıtım toplantısı yapıldı. Bera Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Kalaycı, "Sanatçılarımıza bu güzel projede yer aldıkları için şükranlarımı sunuyorum. Meram Belediyesi kültürel mirasın yaşatılması ve günümüz insanlarına anlatılması anlamında büyük bir projeye daha imza atıyor. Üstad Necip Fazıl'ın şimdiye kadar yapılmamış, bestelenmemiş Türkiye'de bir ilk olan 60 kişilik bir orkestra ile şiirleri ile İbrahim Sadri beyin renk katacağı, solistimiz Uğur Işılak beyin imza attığı büyük bir projenin başlangıcında bulunuyoruz. Ben bu projeye destek oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.
Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini besteleyen sanatçı Uğur Işılak da, "Bu önemli projeye destek olan Meram Belediyesi'ni kutluyorum. Bugün üstad adına burada toplanmış bulunuyoruz. Münferit bir çalışma yapsak bu kadar ilgi alaka olmayacaktı. Üstadın fikirlerinin, üstadın ideallerinin bu vesile ile kıyamete kadar yaşamasını temenni ediyorum. El ile bir şey yaparsanız işçi, el ve akılla bir şey yaparsanız usta olursunuz. El, akıl ve gönülle bir şey yaparsanız üstad olursunuz. İşte Necip Fazıl deyince elin, aklın ve gönülün birleştiği insan ortaya çıkıyor. Bundan dolayı üstad diyoruz. Üstad şiirlerini bestelemeye kalkmak biraz deli cesaretidir. Biz biraz deli cesareti ile bu işe girdik. Biz Sakarya, anne ve Zindandan Mehmede adlı eserlerini besteledik. Çok güzel olduğunu düşünüyorum. Beni en çok etkileyen Sakarya Türküsü oldu" şeklinde konuştu.
Şair İbrahim Sadri de, Uğur Işılak'ın kendisine bu projeden bahsettiğini belirterek, kendisini dahil etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Bugün akşam saat 19.30'de Mevlana Kültür Merkezi'nde Uğur Işılak'ın solistliğini yaptığı, İbrahim Sadri'nin şiirlerini okuyacağı projede 60 kişilik orkestra da yer alıyor.
İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri