Ufuk Turu etkinliğine 69 ilden katılım

Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen 'Ufuk Turu Toplantıları'na 69 ilden yaklaşık 100 temsilcinin katılacağı bildirildi
Konya STK İcra Heyeti Başkanı Sami Sorgun, Konya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlendiği basın toplantısında, Konya Sivil Toplum Kuruluşlarının, ülke insanının geleceği için toplumsal sözcülüğe devam ettiğini söyledi. Tabanda yaşanan zorluk, fakirlik ve çaresizliklerle, yardımlaşma ve dayanışma kültürü içinde çözüm üretmeyi kendilerine görev edindiklerini ifade eden Sorgun, hayırların gerçekleşmesinde öncü, şer bildikleri hususlarda ise bir uyarıcı olmak çabası içerisinde olduklarını söyledi.
Bugüne kadarki Ufuk Turu Toplantıları’nda kültür ve bilim dünyasının ışığında, ufuklarını genişletmeye, zenginleştirmeye ve geleceğe ışık tutmaya çalıştıklarını ifade eden Sorgun, “Her yıl ulusal ve uluslararası bazda düzenlediğimiz toplantıların sekizincisi bu yıl 18–22 Mayıs tarihleri arasında Alanya Bera Otel’de yapılacak. Toplantının bu yılki ana konusu, ‘Değerlerin Dönüşümü ve Ahlaki Çözülme’ olacak. Değer merkezli irdelenecek konular, akademisyenler, düşünce adamları, ülke genelinden katılan STK temsilcilerinden oluşan konuşmacılar ve konuklarla enine boyuna tartışılacak” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda 4 gün sürecek olan etkinliğe yaklaşık 69 ilden 100’e yakın temsilcinin katılacağını söyleyen Sorgun, etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri