Ufuk Sağlık Ve Sosyal Hizmetler Sendikası'ndan 'Aile İçi İletişim' Semineri

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Kırşehir Temsilciliği “Aile İçi İletişim” konulu seminer düzenlendi. Katılımın yüksek olduğu seminerde Genel Başkan Adnan Bayraktar ve Sosyolog Mehmet Fatih Kılıç birer konuşma yaptı....

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Kırşehir Temsilciliği “Aile İçi İletişim” konulu seminer düzenlendi. Katılımın yüksek olduğu seminerde Genel Başkan Adnan Bayraktar ve Sosyolog Mehmet Fatih Kılıç birer konuşma yaptı. Seminerde sağlık çalışanlarının motivasyonlarının yüksek olması gerektiği ve yeni kurulan sendikanın amacından bahsedildi.

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikasının düzenlediği seminerde sağlık çalışanlarının kamudaki kalitesi ve çocukların geleceği konularına vurgu yapıldı. seminerin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Adnan Bayraktar, Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası'nın hedefinin yeni nesil sendikacılık olduğunu ve insanı merkeze alan bir sendikacılık amacı taşıdığını belirtti. Sağlık çalışanlarının, kamudaki çalışma şartlarını düzenlemekle yükümlü olanların, kaliteli çalışma şartlarını da oluşturma gibi bir sorumlulukları olduğunu söyleyen Bayraktar, "Sağlık çalışanlarını diğer çalışanlardan ayıran en önemli özellik, insan sağlığıyla doğrudan ilgili ve sorumlu olmalarıdır. Bu sebeple sağlık çalışanına düşen de, diğer kamu çalışanlarına göre daha dikkatli ve titiz çalışmaları, yapacakları en küçük bir hatanın telafisinin mümkün olmayan sonuçları doğuracağını unutmamalıdır." dedi.

Bayraktar’ın değindiği bir diğer konu da vatandaşların vergileriyle finanse edilen kamu kurumlarındaki performans düşüklüklerinin umumun hakkını etkilemesi oldu. "Biz yeni nesil sendikacılık vurgusu yaparak bu yola çıktık. Batıdan ithal edilmiş, siyasi hareketlerin arka bahçesi olan sendikal sisteme bir reaksiyon olarak ortaya çıkmadık." dedi. Tarihi ve kültürel değerlerin çerçevesinde üyelere ve tüm topluma hizmet vereceklerini belirten Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Bayraktar, "Kendi dinamiklerimizden tezahür eden yeni bir sendikal dil ortaya koyarak, aksiyoner ve proaktif bir sendika anlayışıyla üyelerimize ve tüm topluma hizmet götürme amacındayız. Bu dinamiklerimizden bir tanesi de umumun hakkına veya daha yaygın ifadeyle kul hakkına göstermemiz gereken hassasiyettir." ifadelerini kullandı. Bayraktar, bu nedenle sağlık çalışanlarının motivasyonlarını en yüksek seviyede tutmak durumunda olduklarını hatırlattı.

Sosyolog Mehmet Fatih Kılıç ise 'birşeyleri ya da birilerini düzeltmek istiyorsak önce kendimizden yola çıkmamamız' gerektiğini belirterek, çocuğun ana rahmine düşmeden altı ay önce eğitimin başladığını anlatarak "Çocuklarımıza nasıl zengin olacağını değil, çalışarak elimizdeki imkanlarla nasıl mutlu olunacağını öğreterek, elimizdekilerin kıymetini bilip, Rabbimize şükretmeyi öğreterek, hayatları boyunca sahip oldukları şeylerin fiyatlarını değil kıymetini bilmeleri gerektiğini anlatmalıyız" dedi. Sosyolog Kılıç, aile içi iletişimin en önemli faktörünün sevgi, saygı ve güven üçgeni olduğunu vurguladı.

Seminerin sonunda Ufuk Sağlık Sen Kırşehir Temsilcisi Mehmet Saray, günün anısına Sosyolog Mehmet Fatih Kılıç'a ve Genel Başkan Adnan Bayraktar'a plaket verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri