Ufuk Diyalog Vakfı Nijeryalıları İftarda Buluşturdu

Ufuk Diyalog Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Diyalog ve Barış İftarı, Nijerya’nın başkenti Abuja’da yapıldı.

Ufuk Diyalog Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Diyalog ve Barış İftarı, Nijerya’nın başkenti Abuja’da yapıldı. İftara senatörler, bürokratlar, akademisyenler, işadamları, din adamları, gazeteci ve büyükelçilerden oluşan çok sayıda davetli katıldı.

Diyalog atmosferinin hâkim olduğu gecede konuşan Ufuk Diyalog Vakfı Başkanı Oğuzhan Dirican, vakfın medeniyetler arası çatışmayı değil, işbirliği ve diyalogu desteklediğini, bunu yaparken motivasyonunu inanç, insani değerler ve varlığın özüne olan güvenden aldığını söyledi.

Barış ve Diyalog Ödülleri de gecede sahiplerini buldu. Nijerya’nın iki önemli gazetesi Daily Trust ve Leadership, barışı ve birlikte yaşamayı destekleyen yayın politikalarıyla diyalog ödülüne layık görüldü.

Gecenin sonunda tüm davetliler el ele tutuşarak diyalog resmi çektirdi.

Geceden sonra Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Abuja Anglikan Kilisesi Başrahibi Nicholas Okoh, ''İki seneden beri Ufuk Diyalog Vakfıyla görüşüyor ve insanları bir araya getiren ön yargıları kırmak, insanları eğitmek için böyle programlar yapıyoruz. Bu sayede insanların beraber yaşama imkânlarını arttırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Türk insanı ile ilgili görüşlerini aktaran Al-Hikmah Üniversitesi Rektörü Suleiman Age Abdulkarim ise "Bence Türk insanı Nijerya’da örnek alınması gereken insandır. Sizi kardeşi gibi benimseyen, çok iyi ahlak ve davranış sergileyen insanlar Türkler." ifadelerini kullandı.

Bir zamanlar Beşiktaş’ta oynamış başarılı futbolcu, Nijerya Milli Takım Yardımcı Teknik Direktörü Daniel Amokachi de "Birilerinin birçok etnik ve dini kökenden gelen insanları bir araya getirmesi çok önemli. Dünyanın değişik yerlerinde Suriye’de, Mısır’daki krizleri düşünürsek Türkiye ve Nijerya’da diyalog sayesinde insanlar bir araya geliyor." şeklinde duygularını ifade etti.

Beşiktaş’ın başarılı oyuncusu "Ben hala ‘Kara Boğa’yım. Hala futbol oynamasam teknik direktörlük yapsam da İstanbul’u Beşiktaş’ı çok seviyorum. Umarım bu sezon şampiyon olurlar." sözleriyle eski takımına destek verdi.

Nijerya'da geleneksel olarak düzenlenen 'Diyalog ve Barış İftarı', Türkiye ve Nijerya arasındaki dostluğa katkıda bulunuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri