Ufak yatırımcılar gelecekten umutlu

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) öncülüğünde, Konya Ticaret Borsası (KTB), Konya Ticaret Odası (KTO) ve Konya Sanayi Odası (KSO), işbirliğiyle düzenlenen “Sermaye Piyasaları Yoluyla İşletmeler İçin Finansman Yöntemleri” paneli gerçekleştirildi

KTO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele KTB Başkanı Hüseyin Çevik, KTO Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karapınar, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Borsa İstanbul Yetkilileri ve KSO çalışanları katıldı. Panelde konuşan KTO Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karapınar, işletmeler için büyük önem taşıyan finansman konusuna değindi. Karapınar, günümüz şartlarında firmaların rekabet edebilmek, teknolojilerini yenilemek ve piyasa şartlarına uyum sağlayabilmek için ürün geliştirmeden, üretilen ürünün pazarlanma aşamasına kadar pek çok alanda finansman ihtiyacı duymakta olduğunu söyledi. Karapınar, “Özellikle küçük ve birçok orta ölçekli firma, öz sermayesi, krediler, devlet destekleri, hibe ve teşviklerle finansman ihtiyacını karşılama yolunu ararken, büyük işletmelerimiz, ulusal ve uluslar arası ihtiyaçlarını giderebilmektedirler. Küresel ekonomide yaşanan krizler, ülkeleri kısa sürede etki altına alabilmekte, döviz ve faizdeki hareketlenmeler işletmeleri sıkıntıya sokabilmektedir” dedi.

GELENEKSEL BORSACILIĞA SON VERDİK 

KTB Başkanı Hüseyin Çevik ise tarımsal ticaret ile alakalı açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Konya, Türkiye'nin ortasında yer alan ve tarımsal üretimin yüzde 20 olduğu bir bölgede mevcuttur. 7 milyon ton tarımsal ürün çıkmaktadır. Bu ürünleri üretmek bir tarafa, bir de ticaretini yapmak önemlidir. KTB olarak tarımsal ticaretimizi nasıl geliştiririz, ufak yatırımcılara ve çiftçilerimize nasıl yardımcı olabiliriz, bunları düşünüyoruz. 2009 yılından bu yana çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. 2011 yılında geleneksel borsacılıktan, satış salonumuzda elektronik borsacılığa geçtik. Üreticinin malını en iyi fiyata satabilmek için alt yapı oluşturduk. 2005-2006 yılında tarımsal ürünler için lisanslı depo kanunu çıktı. Bu kanunla ilgili 2012 yılında bizde yetki aldık. Türkiye genelinde Konya'yı lokomotif şehir yapmak ve öncü borsacılık anlayışını yaygınlaştırmak için çalışmalara başladık.” Daha sonra moderatörlüğünü MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman'ın yaptığı, konuşmacı olarak Mert Süzgen, Dr. Recep Bildik ve Ülkü Aydın'ın katıldığı panel gerçekleştirildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri