Ucuz iPhone sınırlı sayıda üretilecek

Dünyanın teknoloji devi Apple, üreteceği ucuz iPhone modelinin, ne derece ilgi çekeceği bilinmediği için sınırlı sayıda olacağını açıkladı.

Apple, akıllı telefon dünyasında iPhone ile yarışı başlatan şirket oldu. Başarılı üretici iPhone modelleri ile harikalar yaratırken, diğer şirketler için de büyük bir örnek oldu. Sürekli üst düzey bir akıllı telefon ile karşımıza çıkan Apple, farklı bir çalışma stratejine sahip. Üst düzey telefon üretirken, orta ve giriş seviyesinde telefon üretmeyen, her zaman bir sonraki cihazı daha üstün özelliklerde karşımıza çıkarmaya çalışan Apple, bu kez aldığı karar ile herkesi şaşırttı. Bilindiği gibi Apple, ucuz iPhone üreteceğine dair haberleri doğrulamıştı.

Apple, düşük maliyetle üretilen iPhone modelini çok yakında tanıtacak. Bu yeni iPhone modeli hakkında yeni söylentiler de ortaya çıkmaya başladı. Amerikalı üretici Apple'ın, düşük maliyetli iPhone modelini Haziran ayında gerçekleşecek olan Worldwide Developers Conference (WWDC) 2013 etkinliğinde tanıtacağı iddia ediliyor. Apple'ın Tayvanlı tedarikçilerinden elde edilen bilgilere bakılırsa, ucuz iPhone tahmin edildiği gibi diğer iPhone modelleri kadar yüksek rakamlarda üretilmeyecek. Başarılı üretici ne derece ilgi çekeceğini bilmediği için, ilk önce sınırlı sayıda üretim gerçekleştirmeyi planlıyor. Söz konusu tedarikçilerin iddialarına bakılırsa, ucuz iPhone 2 buçuk 3 milyon kadar üretilecek. Şirket, üretim sonrasında ilgiye göre hareket etmeyi düşünüyor.

Amerikalı üretici Apple'ın düşük maliyetle üreteceği yeni iPhone modelinin A6 işlemci ile güçlendirilmiş bir 4-inç LTPS panel ile karşımıza çıkması bekleniyor. Maliyeti düşürmek amacıyla, plastik bir kasaya sahip olacağına dair bilgiler de verilmişti. Haziran'da tanıtılması beklenen iPhone modelinin, ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak yakın kaynaklar Ağustos ayı içerisinde satışının gerçekleşeceğini iddia ediyor. Fiyatı hakkında ise bir bilgi söz konusu olmadı.
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri