“Ucube sistem devletin çivisini çıkardı”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AK Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'ın Jandarma Karakolunda askeri tören kıtasıyla karşılanmasına sert tepki verdi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AK Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'ın Jandarma Karakolunda askeri tören kıtasıyla karşılanmasına sert tepki verdi. Yokuş, "Devletin çivisini çıkardılar" dedi. AK Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'ın Gemişgezek Jandarma Gedikler Karakolu'nda Askeri kıta ile karşılamasına yurt genelinde tepkiler devam ediyor. Hükümetten ve Genel Kurmay Başkanlığından hiçbir açıklama yapılmazken, siyasi partiler ve vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüyor.  İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş yaşanan olayın AK Parti yönetimin ülkeyi getirdiği durumu gözler önüne serdiğini söyledi. Yokuş, "Son günlerde yaşanan iki olay bir kez daha gösterdi ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'Parti Devletine' dönüşmüş durumda. Tarafsızlık yemini eden Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan Aynı zamanda "Başkomutan"  olarak kabul ediliyor. Başkomutanı partili olunca ve yemini çiğneyince sonuç Tunceli'de yaşanan olay gibi oluyor. Hani derler ya 'Ön Teker Nereye Arka Teker Oraya' ya da imam Cemaat meselesi gibi oluyor. Ordumuzdan Emniyetimize, Diyanetten MİT'e Devletimizin tüm kurumlarına kadar her yer artık Ak Partili yandaşlar tarafından yönetiliyor. Hak, hukuk, liyakat ve adalet rafa kaldırılmış durumdadır." açıklamasını yaptı.
DEVLET KORUYAMIYOR MU?
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın belinde silah ve uzun namlulu silahlarla donanmış korumalarıyla halkın arasında dolaşmasını da eleştiren Yokuş, " Ağrı Belediye başkanı ellerinde uzun namlulu silahlı özel korumaları ile mahallelerde dolaşıyor. Anlaşılan bu zatı Devlet koruyamıyor! Ya da bu zat Ağrıda 'derebeyi' olmuş Akrabalarının ellerinde silahlarla gösteri yapıyor. Hala bu Ucube sistemi savunan zavallıların sesi çıkmıyor" yorumunda bulundu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri