Ücretli öğretmenlik için ‘ücretli kölelik’ benzetmesi

ürk Eğitim-Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu belirterek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır” dedi.

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ ALIYORLAR

Ücretli öğretmenlerin sorunlarını dile getiren Başkan Köç, “Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. Bu yıl emekli olanların oluşturduğu ilave boşluğu ve 20 bin öğretmenimizin hala göreve başlatılmadığını hesaba katarsak, korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır. Eğitim sistemimizin en büyük sorunlarından birisi bu husustur. Önemli bir kısmı, bırakın eğitim fakültesi mezunu olmayı, lisans diploması bile olmayan ön lisans mezunlarıyla eğitim hizmeti veriyor olmamız çok büyük bir problemdir. Ücretli öğretmenlerimizin neredeyse tamamının asgari ücretin altında çalıştırılıyor olması da bir başka büyük ayıbımızdır” diye konuştu.

Ücretli öğretmenliği ‘ücretli kölelik’ olarak niteleyen Ali Köç, şu görüşleri savundu: “Adeta bu ücretli kölelik uygulamasına son verecek sayıda öğretmen ataması yapılması elzemdir! Hükümet, eğitimde tasarruf yapılamayacağı gerçeğinden hareketle en az ücretli öğretmen sayısı kadar öğretmen atamasını bir an önce gerçekleştirmelidir. Eğitimde kaçırdığımız zaman ve imkanların telafisi yoktur! Bu süreçteki zaafiyetimiz, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği adına büyük bir vebaldir.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri