Ücret adaletsizliği arttı

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kurumlar arasında ücret adaletsizliğinin arttığını belirtti.
TBMM Genel Kurulu'nda 2011 Bütçesi’nin 21 ve 22. maddesi üzerine söz alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kurumlar arasında ücret adaletsizliğinin arttığını söyledi. Hükümetin çalışanları ve emeklileri insanca yaşayabileceği bir ücret düzeyine kavuşturamadığını kaydeden Kalaycı, “AKP tarafından taahhüt edildiği hâlde, sekiz yıldır personel ve ücret rejimine yönelik reformlar gerçekleştirilmemiştir. Eşit işe eşit ücreti sağlamaya söz veren AKP bu sözünü yerine getirmemiş, iktidar döneminde başta teşkilat kanunları olmak üzere birçok kanunda yaptığı münferit düzenlemelerle kurumlar ve unvanlar arası ücret dengesini daha da bozmuş, ücret adaletsizliğini artırmıştır” dedi. Kalaycı şöyle devam etti: “AKP Hükümetleri, memurların özel hizmet tazminatındaki adaletsizlikleri gidermemiş, ek gösterge adaletsizliğine karşı duyarsız kalmış, 4/B’li sözleşmeli personeli ekmeği ile ailesi arasında tercihe zorlamış, 4/C mağdurlarının kadro sorunlarını göz ardı etmiştir. AKP hükümeti istismar politikası uygulamaktadır. Memur ve emekliler maaşlarınız artacak diye aldatılmıştır.”
Referandum süresince memur ve emekli dostu kesilen AKP’nin, memurlara 38 lirayı çok gördüğünü kaydeden Mustafa Kalaycı, “Memurlar ve emekliler, ‘Anayasa değişikliğiyle maaşlarınız artacak’ diye aldatılmıştır” dedi.
EMEKLİLERE 60 LİRA ZAM REVA GÖRÜLDÜ
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine sadece 60 lira maaş artışının reva görüldüğünü anlatan Kalaycı, “Emekli maaşlarına yapılacak artışlar belirlenirken memur emeklileri ile diğer emekliler arasında ayrım yapılmıştır” diye konuştu.
Kalaycı şöyle devam etti: “Çalışanların ve emeklilerin hâli ortada. Asgari ücret 599 lira. Altıncı basamak tarım BAĞ-KUR emeklisinin maaşı 479 lira, esnaf Bağ-Kur’lunun maaşı 643 lira, SSK’lının maaşı 782 lira. Bu rakamlar ortalama rakamlar ve öyle hiç de övünülecek rakamlar değil. Bu maaşları alabilseler yine iyi. Muayene ve tedavi ücretleri ve ilaçlar için alınan katılım payları, kimisinden yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi ve sağlık kesintileri nedeniyle emeklilerin ellerine geçen maaş kuşa dönmektedir.”
MUHTARLAR VE İHTİYAR HEYETİNE İYİLEŞTİRME ÖNERİSİ
Köy ve mahalle muhtarlarına brüt asgari ücret ödenmesi çağrısında bulunan Kalaycı, “Köy ve mahalle muhtarlarına ödenen 350 lira düzeyindeki maaş günümüz şartlarında çok yetersizdir. Muhtarlara verilen maaş sürekli muhatap oldukları resmî kurumlara gidip gelmeleri için gerekli ulaşım giderlerini ancak karşılamaktadır” dedi. Kalaycı, ihtiyar heyeti üyelerine de 115 TL huzur hakkı verilmesi önerisinde bulundu. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri