Ucm’nin Afrika Ülkelerini Yıkmasına İzin Veremeyiz

Güney Afrika lideri Jacop Zuma, Kenya Devlet Başkanı ve yardımcısını aynı anda ifadeye çağıran Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni (UCM) eleştirdi.

Güney Afrika lideri Jacop Zuma, Kenya Devlet Başkanı ve yardımcısını aynı anda ifadeye çağıran Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni (UCM) eleştirdi. Başkent Pretoria’da Fransa Lideri François Hollande’yi kabul eden Zuma, ortak basın toplantısında, "UCM’nin Afrika ülkelerini yıkmasına izin veremeyiz." dedi.

Fransa’nın Mali operasyonuna destek verdiklerini söyleyen Zuma, aynı zamanda, istikrarın her geçen gün kötüye gittiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde de Hollande ile beraber hareket etiiklerinin belirtti.

Güney Afrika Cumhurbaşkanlığı Sarayı Birlik Binası’nda liderlerin basının sorularını cevaplamasından önce bakanlar bir dizi anlaşmaya imza attı. İki ülke arasında savunma, enerji, tarım, kültür, sanat, madencilik alanlarında işbirliği ve yatırımlara ağırlık verileceği ifade edildi.

Güney Afrika’nın 3. Büyük ticaret ortağı olan Fransa, 2004-2012 yılları arasında Afrika’nın en büyük ekonomisine 15 milyar Rand (1.5 milyar Dolar) yatırım yaptı. Ayrıca geçen yıl yaklaşık 122 bin Fansız turist Güney Afrika’yı ziyaret etti.

Zuma ve Hollande, basına yaptıkları açıklamanın ardından, Nelson Mandela’nın hayatını vakfettiği mücadelesine saygı için Özgürlük Parkı’na hareket etti. Hollande’ın beraberindeki Fransız işadamları, yarın Güney Afrikalı işadamları ile biraraya gelecek.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri