Uçar: Batı, Osmanlı ruhu canlanıyor diye korkuyor

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nde “Şanlı Dedelerimiz Osmanlılar”ı anlatan Araştırmacı-Yazar Abdullah Uçar, “Necip Fazıl’ın dediği gibi “Surda bir gedik” açıldı. Batı, Osmanlı ruhu canlanıyor diye korkuyor!” ifadelerini kullandı.

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nde “Şanlı Dedelerimiz Osmanlılar”ı anlatan Araştırmacı-Yazar Abdullah Uçar, “Necip Fazıl’ın dediği gibi “Surda bir gedik” açıldı. Batı, Osmanlı ruhu canlanıyor diye korkuyor!” ifadelerini kullandı.

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin bu haftaki sohbetinde, “Şanlı Dedelerimiz Osmanlılar” anlatıldı. 

Araştırmacı-Yazar Abdullah Uçar, “Tarih okuyan, tarih bilen insanların aklı ziyadeleşir” dedi ve Bahtiyar Vahabzâde’nin “Geçmişine taş atanın geleceğine gülle atarlar.” sözünü hatırlattı. Uçar ayrıca, “Maalesef bizi ve özellikle gençliğimizi o hâle getirdiler ki ecdadından utanan, ecdadına düşman, tarihine yan bakan insanlar hâline geldik.” dedi.

EN ACIKLI OLAY BALKANLARDAN ÇEKİLMEKTİ

Her kemalin bir zevali olduğunu hatırlatan Uçar, Osmanlı’nın sonlarına doğru zevale doğru gitmeye başladığını, dini ve milli duygular ile örf, âdet ve geleneklerin yozlaştığını belirterek “Size iki emanet bırakıyorum. Bunlara sahip olursanız güçten düşmezsiniz, yenilgiye uğramazsınız. Ama aksi olursa gitgide batağa doğru gidersiniz” mealinde hadis-i şerif var. İşte zevale doğru gitmişler. Önce Balkanlar ve sonra koskoca Osmanlı yurdu elimizden çıkmış, İslâm tarihinin en dramatik dönemi Endülüs Müslümanlarının Endülüs’ten çıkarılmaları. Osmanlı tarihinin en acıklı olayı da Osmanlı’nın Balkanlar’dan çekişidir.” dedi. Osmanlı toprakları üzerinde 71 devletin ortaya çıktığını ve aynı hanedanın elinde, dünyada gelmiş geçmiş en uzun devletin Osmanlı Devleti olduğunu söyleyen Uçar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Osmanlı’nın torunları uyanmaya başladı. Necip Fazıl’ın dediği gibi; ”Surda bir gedik açtık mukaddes mi makaddes/ Ey kahpe rüzgâr artık ne yandan esersen es” diyoruz. O gedik açıldı. Batı’nın kudurması bundan. Osmanlı ruhu canlanıyor diye korkuyorlar! Bir tarihçi “Devlet-i Aliyye yok edilmiş, kaldırılmış, sonlandırılmış bir devlet değil. Dondurulmuş bir devlet” diyor. Dondurulan şey bir gün gelir çözülür elbet. İşte o çözülme başlayınca bugün Batı’nın kudurması bundan dolayıdır. Rabbim bizleri Allah’a kul, Efendimiz’e ümmet ve ecdadımıza lâyık hayırlı nesiller ihsan eylesin.”

Konya Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Suriyeli talebe Muhammed El Hamşo’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tarih sohbetinin ardından derneğin teşekkür plaketini Hisder Başkan Vekili Mustafa Dündar, yazar Abdullah Uçar’a Mustafa Erkuş ile birlikte takdim etti.

HABER MERKEZİ


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri