Uçan: İyi başlamalıyız

Anadolu Selçukluspor yeni sezon hazırlıklarını oldukça yoğun bir tempoda sürdürüyor

Anadolu Selçukluspor yeni sezon hazırlıklarını oldukça yoğun bir tempoda sürdürüyor. Yeşil-beyazlıların yeni transferi tecrübeli eldiven Mehmet Zeki Uçan, lige iyi bir başlangıç yaptıkları takdirde sonunu da geriteceklerini söyledi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor’da, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yeşil-beyazlılar günde yaptığı çift idmanla temposunu giderek artırıyor. Ayrıca temsilcimiz geçtiğimiz gün PTT 1. lig temsilcimiz Torku Konyaspor ile bir hazırlık maçı yaptı. Anadolu Selçukluspor karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı. Yeşil-beyazlılar, 8 Eylül’de başlayacak olan lige kadar birkaç hazırlık maçı daha yapmayı planlıyor. Hazırlık maçı yapılacak olan takımlar konusunda ise yeşil-beyazlıların girişimleri devam ediyor. Transfer çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan yeşil-beyazlılar eksik gördüğü mevkilere iki ismi alarak transferi tamamladı.

Anadolu Selçukluspor son olarak Malatyaspor’un kalecisi Mehmet Zeki Uçan ve Bandırmaspor’un santraforu Doğan Şahin ile sözleşme imzalamıştı. Sarıyer’e transfer olduğu söylentileri çıkan Serbay Yağız da Anadolu Selçukluspor’da çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Anadolu Selçukluspor antrenman yapacak saha bulmakta zorlanıyor. Zaman zaman saha görevlilerinin tepkilerine de neden olaylar, antrenman programlarının değişmesine kadar varabiliyor. Yeşil beyazlı yöneticilerin tesis noktasındaki uğraşları bilinen bir gerçekken bu noktada diğer kurum ve kuruluşlara da bazı görevler düşüyor.

ARKADAŞLIK ÜST SEVIYEDE

Yeşil beyazlıların tecrübeli isimlerinden olan takımın yeni transferlerinden kaleci Mehmet Zeki Uçan ilk defa bu kadar genç bir kadro ile birlikte mücadele edeceğini belirterek, “İlk defa genç bir ekibin içine katıldım. Burada olmaktan onlara ağabeylik yapacak olmaktan dolayı çok mutluyum ama. Takımda arkadaşlık ve birliktelik gerçekten üst seviyede. Uyum olarak takımız oldukça iyi. ‘Eğer iyi bir başlangıç yapabilirsek sonunu da iyi getiririz’ diye düşünüyorum.” dedi. Lig’in genel yapısı hakkında da yorum yapan tecrübeli eldiven şunları söyledi, “Bu ligde başarı, yapılan yatırımla doğru orantılı değil maalesef. O havayı oluşturmak önemli olan. Ben geçtiğimiz sezon Malatya’daydım ancak maalesef bu havayı oluşturamamıştık. Böyle olunca da başarı gelmedi. Şu anda takımda o hava var, dediğim gibi iyi bir başlangıç yaparsak sonrası da gelir düşüncesindeyim. Birlik ve beraberliği, o havayı oluşturabilen takımlar bu ligde başarıya ulaşacaktır.”

Öte yandan Konyaspor’dan 8 oyuncunun da takıma katılması ile birlikte kadrosunu daha güçlendiren Anadolu Selçukluspor’da Eken sezon başlamadan önce ideal kadrosunu belirlemenin hesaplarını yapıyor. Sezonun ilk maçında kendi sahasında Yeni Maltayaspor ile karşılaşacak. 9 Eylül tarihinde oynanacak karşılaşmanın programı ilerleyen günlerde açıklanacak. Teknik Direktör Salih Eken, yen bir takım olmalarına rağmen futbolcularının birbirlerine çabuk kaynaştığını ve bu durumunda kendilerini oldukçe memnun ettiğini söyledi. Lige henüz hazır olmadıklarını ve önlerindeki 10 günlük süre içerisinde gelebilecekleri en iyi seviyeye takımı getirmenin çabasını verecekmerini ifade eden Eken; “Yeni bir takım olarak daha yapmamız gereken işler var. Ancak önümüzde ortalama 10 günlük bir süre var ve bu süre bize yetecektir. Oyuncularımın göstermiş oldukları gayretlerden memnunum. Bütün futbolcularımız moralli ve istekli bir şekilde çalışıyor. Genç bir takıma sahibiz. İyi bir ekip olmak için her gün üzerine koyarak çalışıyoruz. Transferi tamamladık. Ancak 2. gurbetçi oyuncu deniyoruz. Bu oyuncuların performansını beğenirsek ona göre bir değerlendirme yapacağız. İlk sezonumuzda oynadığımız futbolla izleyenlere zevk vermek istiyoruz ” dedi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri