Uçaklarda Tavan Fiyat Yolcuları İkiye Böldü

İç hatlar ekonomi sınıfında yarından itibaren uygulanacak 299 liralık tavan fiyat vatandaşları ikiye böldü.

İç hatlar ekonomi sınıfında yarından itibaren uygulanacak 299 liralık tavan fiyat vatandaşları ikiye böldü. Bazı vatandaşlar bir standart getirmelerinin iyi olduğunu söylerken, bazıları ise son anda alınan biletler için 299 lirayı pahalı buldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uçaklarda ekonomi sınıfında tavan fiyatın yarından itibaren 299 lira olacağını söyledi. Atatürk Havalimanı’nda uygulamayı değerlendiren yolcular, ikiye bölündü.

Yolculardan Volkan Uyar, uçak bilet fiyatlandırılması sisteminin çok saçma olduğunu savundu. Önce alırsan farklı en son zaman alırsan farklı fiyatların uygulandığını söyleyen Uyar, “En son 300 lira mantıklı geliyor. Her yerin de belirli bir kademe yapılmalı. Bölgesele göre gitmesi daha mantıklı geliyor. İzmir’e bileti 110 liraya aldım.” dedi.

İzmir’e gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Hasan Dönmez ise daha önceden ayırtılan bilet fiyatları normal olduğunu söyledi. Uçuşa yakın günlerde alınan bilet fiyatlarının yüksek olduğunu aktaran Dönmez, “Bizim standartlarımıza göre yüksek. Biz emekli insanlarız maaşımız belli. Ben İzmir’e gidiyorum 4 gün öncesinden aldım. Bileti 75 liraya aldım. Otobüs fiyatlarına yakın, bizim için uygun. Fakat 299 liralık fiyatlar bize göre yüksek. Pek uygun bulmuyorum, son dakikada işi çıkan insanları düşünmek gerekiyor. Bunlar zorunlu buna tabi tutulamaz. Yaşadığımız ülkedeki gelir seviyesi, çalışanların maaş düzeyi göz önüne alınmalı. İç hatlar için 300 lira fazla geliyor.” diye konuştu.

Bazı vatandaşlar ise reklamların yapıldığı gibi biletlerin uygun olmadığını, son dakikada alınan biletlerin pahalı olduğunu ifade etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri