Uçaklar Halep'i bombalıyor

Suriye ordusuna ait savaş uçakları, Halep'in doğusundaki bazı bölgeleri bombalamaya başladı

Suriye'nin en büyük kentlerinden olan ve bazı bölgeleri muhaliflerin eline geçen Halep'te, Özgür Suriye Ordusu tarafından bir helikopter düşürüldü. Bunun üzerine Suriye ordusu savaş uçaklarıyla Halep'e yoğun bombardıman başlattı.
Halep'teki merkezi hapishanede de isyan çıktı.
AA muhabirine telefonla hapishanedeki isyanla ilgili bilgi veren yerel aktivistlerden Ebu Musab, ''Güvenlik güçlerinin mahkumlara kötü muamelede bulunması ve hakaret etmesi nedeniyle hapishanede isyan çıktı. Güvenlik güçlerinin ateş açması ve göz yaşartıcı gaz kullanması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi'' dedi.
Mahkumların iki günden bu yana aç ve susuz bırakıldığını ifade eden Ebu Musab, hapishanede elektriklerin kesik olduğunu bildirdi.

Esed tüm riskleri göze aldı
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), savaş uçaklarının ilk kez Halep'i bombaladığına dikkati çekti.
Esed yönetiminin Rus yapımı MİG-21 tipi savaş uçaklarını ülke dışına kaçma ya da Esed yönetiminin merkez binalarına saldırma riskini gözönüne alarak ülke içerisinde kullanmama siyaseti güttüğünü iddia eden ÖSO Komutanı Abdulaziz Selame, ''Halep'in savaş uçaklarıyla vurulmasını ''rejimin tüm riskleri göze alarak son kartlarını oynaması'' olarak değerlendirdi.  
Ölü sayısı 77'ye çıktı
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Suriye ordusunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, çoğunluğu Halep'te 147 kişinin öldüğünü duyurdu.
 
Teravih namazında ateş açıldı
Hama'da da, güvenlik güçlerinin Şeria köyüne düzenlediği operasyonda 30 kişinin öldüğü bildirildi.
Suriye ordusuna bağlı güvenlik güçlerinin teravih namazı kılanların üzerine ateş açtığı, ölenlerden çoğunun cami cemaatinden olduğu kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri