Uçak Kütüphanenin Tamamlanmaması

Çankırı Belediyesi tarafından, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A 300 tipi uçak kütüphaneye dönüştürülme çalışmaları sürüyor. Çocukların sabırsızlıkla beklediği...

Çankırı Belediyesi tarafından, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A 300 tipi uçak kütüphaneye dönüştürülme çalışmaları sürüyor. Çocukların sabırsızlıkla beklediği 'uçak kütüphane'nin çevre düzenlemesinin yapılamamasından dolayı faaliyete geçmemesi tepki çekiyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde parçalar halinde İstanbul'dan Çankırı'ya getirilen 375 kişilik Airbus A300 tipi yolcu uçağının kütüphaneye dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor. Esentepe yolu üzerinde birleştirilme işlemleri tamamlanan uçağın dış cephe tadilatının tamamlanmasının ardından iç dizaynına geçildi.

Uçağı görmeye gelen vatandaşlar böyle bir projenin yapılmasından memnuniyet duyduklarını ve bu uçağın faaliyete geçirildiğinde çocukların, kütüphaneye gelerek bolca kitap okuyacaklarını söylediler. Bazı vatandaşlar da uçağı getirilmesi üzerinden çok uzun zaman geçtiğini, çocukların merakla beklediğini, hala faaliyette olmamasına tepki gösterdi.

Çankırılı bir vatandaş Belediye Başkanı İrfan Dinç'in 18 ayda 18 proje kapsamında buraya getirdiği uçağın aylar geçmesine rağmen bitirilmediği çevre düzenlenmesinin yapılmadığı ve çocukların merakla bu uçağın bitmesini beklediğini dile getirerek uçağın iç ve dış dizaynının bir an önce bitirmesini ve çocukların, gençlerin kullanımına açılmasını istedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri