Üç Yaşından Önce Yuvaya Giden Çocuk Daha Başarılı

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalye (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft’ın seçim için kullandığı ‘Hiçbir çocuk ihmal edilmeyecek!’ projesi ilk sonuçlarını vermeye başladı.Toplumda eğitim alamadıkları ve yükselme şanslarının olmadığı...

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalye (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft’ın seçim için kullandığı ‘Hiçbir çocuk ihmal edilmeyecek!’ projesi ilk sonuçlarını vermeye başladı.

Toplumda eğitim alamadıkları ve yükselme şanslarının olmadığı düşünülen sosyal olarak alt tabaka çocuklarını ve göçmen çocuklarını desteklemek için oluşturulan proje için eyalette 18 beldede pilot uygulama başlatılmıştı.

Eyaletin bir ucundan diğerine farklı yerlerden seçilen uygulamada ara sonuçlar projenin başarılı olacağına dair ipuçları veriyor.

Konuya finansal ve pedagojik destek veren Bertelsmann Vakfı uygulamayı ‘önceden tedbir almak sonuç veriyor’ ifadesi ile özetledi.

İlk analizlerin sonuçlarını açıklayan vakıf, “Üç yaşından önce yuvaya giren çocukların hemen her alanda diğer çocuklardan daha fazla geliştikleri gözleniyor.” dedi.

Gelişme gösterilen alanlar ise çocuklardaki dikkat, vücut dengesi sağlanması ve rakamlarla oynama kabiliyetleri olarak sıralandı.

Vakıf açıklamasında “Küçük tedbirlerle eğitimde ihmal gören çocukların önü açılabiliyor. Bunun örneklerinden en basiti bir spor kulübüne dahil olmak. Kötü olan ise, tamda desteğe ihtiyacı olan çocukların belirgin şekilde yuvaya geç kaydolmalarıdır.” diyerek ailelerin çocuklarını yuvaya daha erken kaydetmelerine dikkat çekti.

Erken kaydın ise sosyal yardım alan aile çocukları, işsiz aile ve göçmen aile çocukları için önemi vurgulandı. Bu çocukların diğer sosyal taba çocuklarına göre daha az spor ve müzik okullarına gittiklerini hatırlatan Bertelsmann Vakfı “Katılımı artırın – özellikle de maddi fakirlik içerisinde yetişen çocukların katılımını...” çağrısında bulundu.

Vakıf , 2015’e kadar geçerli olan projenin hedeflerini, çocuğun doğumdan başlayarak, yuva, okul ve mesleğe geçene kadar olan safhalarda önündeki engelleri tedbirler alarak kaldırmak şeklinde açıklıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri