‘Üç sorun alanı’ ortadan kalktı, darısı diğerlerine...

Konya şehir merkezinde zaman zaman meydana gelen olaylarla anılan, içkili üç mekanın son dönemde kapanması memnuniyetle karşılandı.

Bu içkili mekanlardan tarihi dokuyu kapsayan Alaaddin Tepesi’nin çevresinde bulunması, şehir adına üzücü bir manzarayı ortaya koyuyordu. Teksas Durağı olarak bilinen otobüs durağının hemen yanıbaşında bulunan içkili restoran ve biraz ilerisindeki alkol satışı da yapan otel, tarihi dokunun çevresine uygun düşmüyordu. Alaaddin Tepesi’ndeki bu iki sorunla alanla ilgili güzel gelişmeler yaşandı. Önce söz konusu otel kapandı, bina dershaneye dönüştürüldü. Daha sonra da Teksas Durağı’ndaki içkili restoran kapandı. Alaaddin Tepesi çevresinde içkili mekan olarak sadece İnce Minereli Medresi’nin yanındaki işletme kaldı. İlgili yönetmeliğe göre alkol satışı yapan işletmelerin tarihi mekan, okul, cami gibi yerlere 100 metre uzaklıkta bulunması gerekiyor. Buna rağmen, mevzuatın sürekli çiğnenmesi de dikkat çekiyor.
Şehir merkezinde içkili işletmelerle ilgili son olumlu gelişme, Hacıveyszade Camii’nin hemen karşısında bulunan mekanın kapatılmasıydı. Bu işletme, cami karşısında bulunmasına rağmen ‘birtakım zinde güçlerin de desteğiyle’ ruhsat almış ve mevzuata dayanan yaptırımlara direnmişti. Şehir merkezinde çıbana dönüşen bu işletmelerin, birer birer kapanması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri