Üç büyükler yasta

Turkcell Süper Ligde 19. hafta üç büyüklere yaramadı. Haftanın son maçında Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespora 2-0 yenilirken, Galatasaray Kayserispora, Beşiktaş Konyaspora takıldı
Turkcell Süper Lig’in 19. haftası tamamlanırken, Sivasspor liderliğini sürdürdü. Sahasında konuk ettiği Kocaelispor’u 2-0’lık skorla geçen Sivasspor, puanını 41’e çıkararak averajla ilk sıradaki yerini korudu. Trabzonspor ise sahasında Ankaragücü’nü 90. dakikada attığı golle 2-1 yenmeyi başardı. Bordo-mavili takım, puanını 41’e çıkartarak bu haftayı da averajla 2. sırada tamamladı. Galatasaray, sahasında konuk ettiği Kayserispor ile 1-1 berabere kalırken, Beşiktaş, Konyaspor deplasmanından 0-0’lık sonuçla ayrıldı. 19. haftanın son maçında ise Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-0 yenilerek 5. yenilgisini aldı. Ligin 19. haftasında 5 maçı evsahibi takım, 1 mücadeleyi de deplasman takımları kazanırken, 9 karşılaşma ise berabere sonuçlandı ve toplam 21 gol atıldı. Gol krallığı yarışında Galatasaray’ın Çek yıldızı Milan Baros, 15 golle ilk sırada bulunuyor. Sarı-kırmızılı futbolcuyu 11 golle Sivassporlu Mehmet Yıldız, 10 golle Eskişehirsporlu Youla, 9 golle Kocaelisporlu Taner Gülleri ve Gaziantepsporlu Tabata, 8 golle Ankarasporlu Mehmet Çakır, Trabzonsporlu Gökhan Ünal ve Umut Bulut ile Bursasporlu Sercan Yıldırım izliyor.
SİVASSPOR’UN ZİRVE İNADI
Fortis Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı eleyerek yarı finale yükselen Sivasspor, ligde de Kocaelispor’u yenerek şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü. Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray ile 120 dakikalık bir maç yapan ve rakibini penaltılarla eleyerek kupada adını yarı finale yazdıran Sivasspor, bu zorlu maçın ardından dün de ligde karşılaştığı Kocaelispor’u 2-0 gibi net bir skorla yenmeyi başardı. Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Kocaelispor karşısında, kart cezalıları Mehmet Yıldız ve Murat Erdoğan, sakatlıkları bulunan Hayrettin Yerlikaya ve Onur Tuncer ile gribal enfeksiyon geçiren Murat Sözgelmez gibi 5 önemli isminden yoksun bir kadroyla galibiyete ulaşan kırmızı-beyazlı ekip, bu galibiyetle puanını 41’e çıkardı. Sivasspor, 38 puanla Trabzonspor’un averajla önünde lider girdiği 19. haftayı da 41 puanla aynı puana sahip Trabzonspor’un averajla önünde lider kapadı. Sivasspor, Kocaelispor karşısında aldığı galibiyetle ligdeki yenilmezlik serisini de 9 maça çıkardı.
FENERBAHÇE LİGDE KAYIP
Turkcell Süper Lig’in ikinci bölümüne kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, 17. ve 18. hafta maçlarından aldığı beraberliklerin ardından 19. hafta mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında yenilgiden (2-0) kurtulamadı. Sarı-lacivertli ekip, Mahmut’un kırmızı kart görmesiyle 44. dakikadan sonra kalan büyük bölümde 10 kişiyle mücadele eden, son dakikalarda da Tjikuzu’nun kırmızı kartıyla da maçı 9 kişiyle tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a karşı varlık gösteremedi. Maçta 4. dakikada yediği golle 1-0 yenik duruma düşen, özellikle ikinci yarının önemli bölümünde mücadeleyi rakip yarı alana yıkan Fenerbahçe, kontratakla üzerine gelen rakibi karşısında 80. dakikada kalesindeki 2. golü önleyemedi. Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisiyle Turkcell Süper Lig’de 12 maç sonra yenildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri