Üç Böbreğinden Birini Bağışlamak İstiyor

Üç böbreğe sahip olan 47 yaşındaki Nezahat Kartal üçüncü böbreğini Türkiye’de böbrek nakli bekleyen bir çocuğa bağışlamak istiyor.

Üç böbreğe sahip olan 47 yaşındaki Nezahat Kartal üçüncü böbreğini Türkiye’de böbrek nakli bekleyen bir çocuğa bağışlamak istiyor.

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan ve satış elemanı olarak çalışan iki çocuk annesi Nezahat Kartal, 3 böbreği olduğunu tesadüf eseri doktor kontrolü sırasında öğrendi. Geçtiğimiz ay şiddetli sırt ağrıları nedeniyle doktora giden Kartal, çekilen röntgen sonucu üçüncü böbrekten haberdar olduğunu dile getirdi.

Babasının da üç böbreğe sahip olduğunu ancak şimdiye kadar bundan hiç haberdar olamadığını belirten Kartal, günlerce düşündükten sonra sahip olduğu üçüncü böbreği Türkiye’de böbrek nakli bekleyen ihtiyaç sahibi bir çocuğa bağışlama kararı aldığını dile getirdi.

Gelecek yaz Türkiye’de gerekli testleri yaptıracağını ve böbreğini uygun bir alıcıya vereceğini söyleyen Nezahat Kartal, "Türkiye’de hasta bir çocuk için üçüncü böbreğimi bağışlamak istiyorum. Ancak böbreğimi bağışlayacağım çocuğu daha önceden tanımak istiyorum. Sonuçta kendimden bir parçayı vereceğim." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri