Üç Birliğin Üyeleri Pamuğun Geleceğini Antalya'da Masaya Yatırdı

Türkiye’de faaliyet gösteren 17 Tarım Satış Kooperatifi Birliği’nden ana iştigal konuları pamuk olan Antbirlik, Çukobirlik ve Tariş Pamuk Birliği, Antalya’da pamuğun geleceğini masaya yatırdı.

Türkiye’de faaliyet gösteren 17 Tarım Satış Kooperatifi Birliği’nden ana iştigal konuları pamuk olan Antbirlik, Çukobirlik ve Tariş Pamuk Birliği, Antalya’da pamuğun geleceğini masaya yatırdı.

Antbirlik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda üretim düşüşünün nedenleri ele alındı. Pamuk ithalatında yaşanan artış ve Tarım Satış Kooperatiflerinin yurtiçi toplam üretim miktarından aldığı payın her geçen gün azalması, üretim artışının önündeki engeller gibi pamuk üretimi için hayati öneme sahip konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Birliklerin müşterek çalışma imkanının geliştirilmesi için de çalışmaların yapıldığı toplantıda üç birliğin ortak hareket etmesi gereken konular şöyle sıralandı: Pamuk alım politikaları, preseli pamukların pazarlanması, üreticilere dağıtımı yapılan ilaç, gübre vb. tarımsal girdilerin satın alımı. Türkiye’de pamuğun stratejik ürün ilan edilmesi konusunda ortak lobi faaliyetlerinin yapılması. Kütlü pamuktan elde edilen tali ürünlerin değerlendirilmesi.

Toplantıya Antbirlik’i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, Başkan vekili Talat Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Salih Aykut, Ali Yılmaz ile Genel Müdür Atila Diniz, Çukobirlik’i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Seçgin Sakar, Başkan Vekili Muhammet Bulut, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Tecirli, Selahattin Güneş ile Genel Müdür Umut Toklucu, Tariş Pamuk Birliğini temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman, Başkan Vekili Faruk Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Şimşek, A. Şener Türk ve Genel Müdür Vekili İbrahim Tuna katıldı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri