Üç ayların gelişi kutlandı

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından üç ayların gelişi nedeniyle düzenlenen Şivlilik ve Fener Alayı programı binlerce Konyalıyı bir araya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından üç ayların gelişi nedeniyle düzenlenen Şivlilik ve Fener Alayı programı binlerce Konyalıyı bir araya getirdi. Üç ayların gelişi fener alayı ile kutlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Şivlilik ve Fener Alayı' programı Kültürpark'ta yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, "Genci yaşlısıyla bu parkın dolması bize baharın geldiğini gösteriyor. Gerçekten mutluluk verici. Konya'nın güzelleşmesine,gelişmesine ve Konya'da yaşayan halkımızın komşuluk ilişkilerinin güçlendirmesine vesile olan böyle programlara idrak ettiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

İMTİHAN DÜNYASINDAYIZ

Mübarek 3 ayların başlangıcında olduklarını dile getiren Akyürek, "Bu güzel buluşmayı ve bu çoşku dolu birlikteliği sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Mübarek 3 ayların başlangıcındayız. Regaip kandili'nin arefesindeyiz. Recep ayının, Şaban ve Ramazan ayının kurtuluşa vesile olmasını hep birlikte Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum. Ebedi hayatta mutlu, mesut  ve Cenab-ı Hakk'a muhtacız. Ebedi hayatımızın bir kurtuluş olmasını diliyorum. İmtihan dünyasındayız. Bu imtihan dünyasında mübarek 3 aylar, mübarek aylar, günler ve geceler  bizlerin kurtuluşuna vesile olması için günahlarımızın bağışlanmasına vesile olması için büyük bir fırsattır. Recep ayının başlaması vesilesiyle bir inanç ve aşk şehri olan Konyamızda, Konyalı hemşehrilerimizin Recep, Şaban ve mübarek Ramazan aylarında en güzel şekilde idrak etmeleri için şehir yöneticileri olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız" sözlerini kullandı.

KONYA MARKA HALİNE GELDİ

"Konyamız artık bir marka haline geldi. Konyamız, Kudüs ve Mekke'nin kardeş şehridir. Mevlana Meydan'ında ki teravih namazları, rahmet akşamlar ve Kur'an-ı Kerim Tilavetleri ile bu ayları dolu dolu iştirak edeceğiz" diyen Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kıymetli kardeşlerim bu yılın İslam Dünyası adına Konya'nın 2016 İslam Turizm Başkenti olduğunu burada bir kez daha sizlerle paylaşıyorum ve ilan ediyorum. Şehrimiz için mübarek olsun ve hayırlara vesile olsun. Biz bayrağı, biraz gönlü kırık olan Kudüs'ten devraldık. Bizim devredeceğimiz şehir ise Medine. Bizde bayrağı oraya devredeceğiz. Bu ne güzel bir birliktelik. Konya, İslam Dünyası'nın kalbinin attığı bir şehirdir. Konyamız, Konyalı hemşehrilerimiz bu güzelliklere layık olmak için çalışıyoruz."

GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta ise, "Son günlerde yaşanılan terör olaylarında şehit düşen sivil ve polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu vesile ile güvenliğimizin teminatı emniyetimizin 171. kuruluş yıldönümü tebrik ediyorum. Gençlik Meclisimizin yıllardır büyük bir gayret ve özveri ile hazırladığı 'Şivlilik ve Fener Alayı' programımız bugün görüyoruz ki şehirde karşılığını bulmuş durumda. Şehrimizin vazgeçilmez geleneği olan şivlilik Konyamız'a has kutlanan bir gelenektir. Bu değer, Konya'da yaşayan ya da yaşamayan herkes tarafından büyük takdir topluyor. Her ne kadar gelişen zaman geleneklerimizi unutturmaya çalışsa da bizler gece gündüz çalışarak geleneklerimizi gelecek nesilleri aktaracağız. Ülkemiz zorlu günlerden geçiyor. Bu zorlu günlerden bir an önce kurtulmasını temenni ediyorum. 3 aylara gireceğimiz şu günlerde Rabbimiz'den ülkemizin refaha kavuşmasını diliyorum ve dua ediyorum" ifadelerini kullandı. Programda, Hacivat ile Karagöz oyunu, geleneksel çocuk oyunları ve yarışmalar düzenlendi. Program, sembolik ateşin yakılması ve çocukların üstünden atlamasıyla devam etti.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri