Üç Afrikalı büyükelçiden KTO Karatay Üniversitesi’ne ziyaret

Kenya Büyükelçisi Leonard Ngeywa Boiyo, Tanzanya Büyükelçisi Yacoub Hassan Mohamed, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Djuma Kauzeni Rashidi ile beraberlerindeki heyetler

Kenya Büyükelçisi Leonard Ngeywa Boiyo, Tanzanya Büyükelçisi Yacoub Hassan Mohamed, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Djuma Kauzeni Rashidi ile beraberlerindeki heyetler, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, üniversitenin uluslararasılaşma politikalarıyla ilgili bilgi verirken, Afrika ülkeleriyle eğitim alanında yapılabilecek iş birliği imkânları görüşüldü.

Rektör Ortaç, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afrika ülkelerini çok önemsediklerini kaydetti. Ortaç; “Zengin kaynakları, genç, dinamik nüfusu ve uluslararası arenada her geçen gün artan rolü ile Afrika kıtası, küresel anlamda önemli bir aktör haline gelmiştir. Siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra, Afrika ülkeleri ile sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlenmesinde eğitim başta olmak üzere çeşitli unsurlar büyük bir önem arz etmektedir” dedi.

Ziyaret, KTO Karatay Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Ayvacı’nın Büyükelçilere gerçekleştirdiği sunumun ardından kampüs gezisi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri