Uaü, Öğrencilerini Wisconsin Ve São Paulo Üniversitelerine Gönderecek

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde (UAÜ) Uluslararası Programlar Ofisi (IPO) öğrencileri dünyanın önde gelen üniversitelerine eğitime gönderecek. Dr. Mesut Akdere, Wisconsin Üniversitesi ve São Paulo üniversitelerinin başlangıç olduğunu...

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde (UAÜ) Uluslararası Programlar Ofisi (IPO) öğrencileri dünyanın önde gelen üniversitelerine eğitime gönderecek. Dr. Mesut Akdere, Wisconsin Üniversitesi ve São Paulo üniversitelerinin başlangıç olduğunu ifade etti. Akdere, AUÜ Konferans Salonu’nda bir tanıtım toplantısı düzenleyerek IPO hakkında bilgiler verdi.

    UAÜ’nün dünyanın farklı ülkelerinden yaptığı farklı işbirlikleri ve anlaşmalarla uluslararası isminin hakkını verdiğini ifade eden Akdere, "Öğrenci değişimi programları yanında, öğretim görevlileri değişimine başladık." dedi. Akdere, öğrenciler bilgilendirerek mevcut programları anlattı. Süreçlerin nasıl işleyeceği belirterek, öğrencilerin üniversite eğitimlerinde uluslararası tecrübe kazanmaları, kariyer ve öğrenme noktasında nasıl katkı sağlanacağını ifade etti.

    Vizyonlarının dünyanın seçkin üniversiteleriyle anlaşmalar yapmak olduğunu kaydeden Akdere, Wisconsin Üniversitesi ve São Paulo Üniversitelerinin başlangıç olduğunu söyledi. Amaçlarının öğrencilerinin üniversite eğitimlerinde kendilerini daha çekici kılacak tecrübeleri kazanmalarını sağlamak olduğunu belirten Akdere, bundan dolayı IPO olarak farklı öğrenci değişim programları hayata geçireceklerinin kaydetti.

    Akdere, anlaşma sağlanan Wisconsin Üniversitesi’nin 150 yıllık geçmişi olan bir devlet üniversitesi olduğunu ve dünya sıralamasında ilk 50’ye giren bir kurum olduğunu söyledi. UAÜ’deki akademik ders programının Wisconsin’de de olduğunu açıklayarak öğrencilerin bir akademik yıl ya da bir dönem gidip orada tecrübe edinebileceklerinin dile getirdi. Brezilya’nın en büyük üniversitesi olan São Paulo hakkında da bilgiler veren Akdere, bu üniversitenin 90 binin üzerinde öğrencisi olduğunu anlattı. Akdere, “Biz programımızı hazırlarken özellikle köklü üniversiteleri ve alanında başarı elde etmiş üniversiteleri tercih ediyoruz. Bu 2 üniversite dışında da önümüzdeki aylarda daha farklı üniversitelerle anlaşmalarımız ilan edilecek.” dedi. Ayrıca Erasmus programı ile de Avrupa’daki daha kaliteli üniversitelerle bu süreci devam ettireceklerini açıkladı.

    Erasmus’ta önceliklerinin kaliteli eğitim ve kaliteli öğrenci olduğunu belirten Akdere, Antalya’nın Avrupa’da bilinir olduğunu, bunun da kendilerin avantaj sağlayacağını söyledi. Akdere program sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

    Programa katılan öğrenciler arasında yapılan çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri