U19'da şampiyon bugün belli olacak

2010 - 2011 sezonu U19 Türkiye Şampiyonası 2.kademe müsabakaları, 2-5 Haziran 2011 tarihlerinde 4 grup merkezinde 24 takımın katılımıyla oynandı.
Finale kalan 4 takımdan birisi Konya’da oynanacak eleme maçları sonucunda Türkiye Şampiyonluğuna ulaşacak. Dün başlayan karşılaşmalar sonucunda bugün 3.’lük ve 4.’lük maçı ve final karşılaşması oynanacak.  Oynanan grup maçları Maçlar sonunda Bursa grup merkezinde Salihli Belediyespor, Balıkesir grup merkezinde İzmir Yeşilovaspor, Nevşehir grup merkezinde Adana Gençlerbirliğispor ve Gaziantep grup merkezinde Diyarbakır Yolspor grup birincisi olarak finallere katılmaya hak kazandı. 2010-2011 sezonu U19 Türkiye Şampiyonası 1.Kademe müsabakaları 12-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında oynanmıştı.
1. kademe müsabakaları, 4 takımlı 3, 5 takımlı 1, ve 6 takımlı 20 olmak üzere toplam 24 ayrı grup merkezinde, 74 ilden 137 takımın katılımıyla oynanandı. Grup birincisi olan 24 takım ise 2. kademe müsabakalarında 6'şar takımlı 4 grup merkezinde  mücadele etti. Finale kalan 4 grup birincisinin eleme usulü oynayacakları müsabakalar ile U19 Türkiye Şampiyonu belirlenecek. Final grubu maçları dün Selçuklu Belediyesi Stadında oynanan karşılaşmalar ile başladı.  bugün ise 3.’lük maçı Cumhuriyet Sahası’nda final maçı ise yine Selçuklu Belediyesi Sahasında oynanacak. Konuyla ilgili olarak konuşan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Remzi Ay Konya’nın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmalarının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Ay, “ U 19 Liglerinde Türkiye Şampiyonu Konya’da belli olacak. Konyalıspor severler böyle bir organizasyonda hem futbol keyfi yaşayacak hem de genç yetenekleri görme fırsatı bulacaktır. İyi bir organizasyon olacağına inanıyorum. Tüm spor severleri bu maça davet ediyorum” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri