U15 ve U17de fikstür çekimi yapıldı

Amatör Küme Futbol 2011-2012 sezonu hafta sonunda oynanacak U15 ve U17 maçları ile başlayacak

Amatör Küme Futbol 2011-2012 sezonu hafta sonunda oynanacak U15 ve U17 maçları ile başlayacak.  Bu kategorilerin fikstür çekimi geçtiğimiz pazartesi günü Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu toplantı salonunda yapıldı. Fikstür çekimi Futbol Tertip Komitesi Üyesi Mehmet Çetinbulut Başkanlığında ve kulüp temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşti. Kura çekimi öncesinde Futbol İl Tertip Komitesi Üyesi Mehmet Çetinbulut Kulüplere yeni sezonda başarı dileğinde bulundu ve kulüplerin isteklerini değerlendirdi.

 

Kulüpler U15 maçlarının tek hakemle oynanmasından dolayı sıkıntılı olduklarını dile getirdiler ve bunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediler.  İstek ve temennilerin ardından 2011-2012 sezonunda U15 ve U17 Liginin grupları belirlendi. 17 takımın mücadele edeceği U15 liginde takımlar 6’lı 2 5’li 1 gruba ayrıldı. Kura çekiminde dağılımlar şu şekilde oluştu:  U15 Ligi A Grubu: Çatalhöyük Çumra Belediyespor, 1905 Ultraaslanspor, Demirspor, Konyaspor, Karabağ Gençlerbirliği, Muhasebe Gençlerbirliği. U15 Ligi B Grubu: Ereğlispor, Araplarspor, Havzanspor, Konya Gençlerbirliği, Konya Torku Şekerspor, Karakartallarspor. U 15 Ligi C Grubu: Telekomspor, Tümosanspor. Selçukspor, Selçuklu Belediyespor, Seydişehir Gücü.  

 

U15 Ligi 3 grup halinde çift devreli lig usulü oynanacak. Gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar final grubunda şampiyonluk mücadelesi verecek. Müsabakalar çim ve suni çim sahalarda oynanacak. Karşılaşmalarda tek hakem görev yapacak. Kulüpler bu konuyla ilgili sıkıntılarını kura çekimi öncesinde Mehmet Çetinbulut’a iletti. Mehmet Çetinbulut da bu sıkıntı ile ilgili olarak isteklerini değerlendireceklerini ifade etti. Yapılacak görüşmelerin ardından hakem sayısında bir değişme yaşanabilir. U15 Ligi gruplarının belirlenmesinin ardından U17 Ligi grupları kuraları çekildi.

 

U17 Ligine 20 takım katılıyor. Takımlar iki 7’li ve birde 6’lı olmak üzere 3 grupta mücadele verecek.  Bu ligde de karşılaşmalar çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Müsabakalar toprak ve suni çim sahalarda oynanırken karşılaşmalarda 3 hakem görev yapacak. U17 Ligi grupları şu şekilde: A Grubu: Bozkır Gençlerbirliği, Tümosanspor, Selçuklu Belediye, Konya İdmanyurdu, Karakartallar, Torku Şekerspor, Yolspor. B Grubu: Çatalhöyük Çumra Belediyespor, Telekomspor, Konyaspor, 1907spor, Havzanspor, Demirspor, 1905 Ultraaslanspor. C Grubu: Akşehir Gençlikspor, Akşehir Belediye Kültürspor, Akşehir Endüstrispor, Selçukspor, Konya Gençlerbirliği, İhsaniye Gençlerbirliği

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri