Tzob: Kurbanlıkta Sıkıntı Yaşanmadı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, iller bazında yaptıkları araştırmalara göre bu yıl kurbanlık fiyatlarının genel olarak geçen bayrama yakın seyrettiğini söyledi. Bayraktar, “Bilindiği üzere bu yıl...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, iller bazında yaptıkları araştırmalara göre bu yıl kurbanlık fiyatlarının genel olarak geçen bayrama yakın seyrettiğini söyledi. Bayraktar, “Bilindiği üzere bu yıl da kurbanlık ithal edilmemiştir. Üreticilerimizin elinde yeterince hatta ihtiyacın üzerinde kurbanlık vardır. Henüz kurbanlık almamış vatandaşlarımız, ‘hayvan bulamayacağız’ diye endişe etmesin, kurbanlıkta en ufak bir sıkıntı yoktur.” dedi.

TZOB Başkanı Bayraktar, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, kesim işleminin mutlaka tecrübeli kişilerce yapılması gerektiğinivurguladı. Bu yolla, hem kesim hatalarının hem hayvanların strese sokulması sonucu et kalitesinin düşmesi gibi olumsuzlukların, hem de acemi kasapların kendilerine ve yardımcılarına vereceği zararın önlenebileceğini dile getirdi. Ayrıca hayvan kesimi yapılan alanlarda oluşacak atıkların yol açacağı çevre kirliliğine yönelik tedbirlerin mutlaka sıkı şekilde alınması gerektiğini kaydeden Bayraktar, halk sağlığına yönelik olası risklerin ancak böylelikle bertaraf edilebileceğini kaydetti.

Herkesin bayramını kutlayan Bayraktar, kurban etlerinin muhafazası konusunda da şu uyarılarda bulundu:

"Etler, parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklenmeli, 5-6 saat sonra da buzdolabına kaldırılmalıdır. Etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşetler içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmamalıdır."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri