Tzob Genel Başkanı Bayraktar: Tarım Türkiye'nin Zenginliğine Zenginlik Katacak

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin ve Türk insanının zenginliğine, GSMH'ye yaptığı katkının daha da büyüyerek artacağını söyledi. Kuyucak Ziraat Odası'nın yeni hizmet binasının açılışında...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin ve Türk insanının zenginliğine, GSMH'ye yaptığı katkının daha da büyüyerek artacağını söyledi. Kuyucak Ziraat Odası'nın yeni hizmet binasının açılışında konuşan Bayraktar, her şeyin devletten beklenemeyeceğini ama çiftçinin de desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’de istihdamın yüzde 46’sını oluşturan Türk tarımını, bu ülkenin zenginliğine katkıda bulunması için geliştirmemiz ve desteklenmemiz lazım.” dedi.

Türk tarımının doğal afetler sebebiyle bu sezonu kötü geçirdiğini kaydeden Bayraktar, tarımın geleceğin en önemli sektörlerinden birisi olacağını söyledi. Bayraktar, “Önümüzdeki süreçte herkes kabul etmeli. Dünyada enerji, gıda ve su, bunlar çok önemli sektörler. Bu ülke için ne yapılması gerekiyorsa ona göre çalışıyoruz. Birinci önceliğimiz çiftçinin desteklenmesi ama önceliğimiz, verimli arazilerimizi korumak. Ülkemizin gıda güvenliği ve Türk tarımının geleceği açısından tarım arazilerinde yapılaşma en büyük tehlike. Yapısal ve girdi maliyetlerinin yüksekliği ve örgütlenme eksikliği de problem. Hasat döneminde üreticinin ürününü stoklayacak kuruluşlara ihtiyaç var. Üretici birlikleri güçlü olursa üreticimiz, pazarlama sorununu daha az yaşar. Tarım sektörü, Türkiye’nin ve Türk insanının zenginliğine, GSMH'ye yaptığı katkıya daha büyük katkı sağlayacak ama burada her şeyi devletten bekleme anlayışı içerisinde olmamamız lazım. Türk tarımının bu ülkenin zenginliğine katkıda bulunması için geliştirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

TZOB’a üye odaların yüzde 80’inin kendi binasına kavuştuğunu, başkanlarının makine parklarını da kurduğunu aktaran Şemsi Bayraktar, “Odalarımız, çiftçimize sahip çıkmak için ürün işleme tesisi kuruyorlar. 200’e yakın TKDK projesini hayata geçiriyorlar. Yeter mi bu? Yetmez. Hizmetlerimizi arttırarak devam ettirmeliyiz. Odalarımıza alınteri olarak gelen paraları çiftçimize hizmet olarak çeviremezsek, bunun hesabını veremeyiz.” dedi.

Açılışa Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Ali Kılınç, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Kemal Emir, ziraat odası başkanları ve davetliler katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri