Twitter'da Daha Fazla Takipçi Mi İstediniz?

İşte Twitter'da daha çok takipçi kazanmanın sırrı!

Sosyal ağın vazgeçilmezlerinden Twitter, çeşitli araştırmalar sonucunda takipçi sayısını artıran iki önemli etken olduğunu bildirdi. Gerçek hayattaki kişiliğinizin yansıması ve paylaştığınız içeriklerin enerji düzeyi, takipçi sayınızı artıran en önemli iki faktör olarak karşımıza çıkıyor. 

Retweet’lerde yer alan içeriğin ve kaynağının kim olduğu, sizi takip edecek olan kişi tarafından hesaplanıyor. İçeriğe göre verilen kararın objektif olmasında ise kişisel gerçekliğinizi yansıtabilmeniz rol oynuyor. Kendinizi değiştiremeyebilirsiniz fakat tweetlerinizi biraz şekillendirerek takipçi sayınızı gerçek kişilerle artırabilirsiniz. Takipçi sayımız, sosyal ağlardaki bizi takip eden kişi sayısından çok, bizim kaç kişi tarafından sevildiğimizi veya kaç kişiye hitap edebildiğimizi yansıtıyor.
 
Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde yürütülen çalışma sonucu, Twitter’da kullanılan dilin ve konuşma üslubunun takipçi sayısına ne kadar etki ettiği araştırılmış. 14 ay süren araştırmada 500 kişinin iletilerinin incelenmesi sonucu pozitif ve negatif içerikli Tweetler ayırt edilerek sonuçlar gözlemlenmiş.

C.J. Hutto ve çalışma arkadaşları tarafından yapılan araştırmanın sonucu ise oldukça etkili görünüyor. Tweetlerinde pozitif cümlelere mizahçı ve olgun yaklaşan kullanıcıların bağımsız olarak takipçi sayısının daha fazla olduğu görüldü. Diğer taraftan, negatif enerjili ve sıkıntılarını dile getiren üyelerin takipçilerine bir bıkkınlık gelmiş olduğu farkedildi.

Takipçi sayısına etki etmeyen şey ise tweet içeriklerinde kişinin kendini övmesi veya anlatması yer alıyor. Dolaylı yoldan kendini anlatan tweetlerin takipçiler tarafından hızlıca geçildiğini farkeden araştırma kurulu, bu konuda da üyelerini uyarıyor. NewScientist’ta gerçekleşen araştırmanın resmi bir istatistik oranı bulunmuyor. Ancak yapılan araştırmayla olumlu tweetlerin daha yoğun bir ilgi gördüğü söylenebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri