'Tweet'lerle proveke ettiler

Köşe yazarları, şarkıcılar, oyuncular… Hepsi Taksim'deki şiddete Twitter'den destek verdi. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimler kışkırtıcı 'tweet'leriyle gerginliğin daha da artmasını sağladı!

Taksim'de yaşanan şiddet olayları sırasında çok sayıda medya figürü sosyal medyada eylemcilere destek veren mesajlar yağdırdı. Şarkıcı Hande Yener, 'Bu olaylardan sonra konser yapamam' derken oyuncu Mehmet Ali Alabora ise meselenin sadece Gezi Parkı'ndaki ağaçlar olmadığını, 'Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş. Sen hâlâ anlamadın mı? Haydi gel' mesajını yazdı. Ahmet Kural ise, 'Sanki uyursan ihanet edecekmişsin gibi hissediyorsun değil mi' diyerek 'Diren Gezi Parkı' etiketini paylaştı.

ÖLMEK İÇİN GÜZEL BİR GÜN

Şarkıcı Asuman Krause, '3 ağaç için hale bak diyen şerefsizler, 3 ağaç için direnmek, 5 torba kömüre namusunu satmaktan iyidir' şeklindeki mesajı paylaştı. Şarkıcı Gülben Ergen ise 'Mesele ağaçlar değil. Ülke birikmiş tüm isyanlarını dışa vuruyor' dedi. Devlet Tiyatroları sanatçısı Bahtiyar Engin ise, 'Ölmek için daha güzel bir gün olabilir mi? İkinci kurtuluş mücadelesinin ilk şehitlerinden olmak var günün sonunda' ifadelerine yer verdi.

'REKLAM VERMEYİN'

Köşe yazarları da eylemlere sanal alemden destek verdi. Radikal yazarı Cem Mumcu, reklam verenlere seslenerek, reklamlarını durdurmaları gerektiğini söyledi. Ayşe Arman ise 'Ne varsa gençlerde var' diyerek bir canlı yayın aracına zarar veren eylemcinin fotoğrafını paylaştı.

'BM MÜDAHALE ETSİN'

Polis'in Taksim Meydanı'ndan çekilişini '1. raund alındı' olarak nitelendiren Gazeteci Yazar Ece Temelkuran, 'Maç yeni başlıyor, şeklinde 'tweet' atarken, Maya Arakon, 'Polis Taksim Gezi Parkı savunucularına saldırıyor birçok yaralı ve hatta ölen insanlar var' diyerek BM'nin Türkiye'ye müdahale etmesini istedi.

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Medya Haberleri