TV istismarı körüklüyor

Televizyonda yayınlanan reklâm ve programların çocuk istismarını körüklediği vurgulandı

Emziren Anneleri Destekleme ve Aile Sağlığını Koruma Derneği (EMAS) ile Dr. Faruk Sukan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Çocuk İstismarına ve İhmaline Yaklaşım” adlı panelde konuşan Çocuk Psikiyatristi Prof. Dr. Betül Ulukol, televizyonda yayınlanan reklâm ve programların çocuk istismarını körüklediği söyledi. 

Emziren Anneleri Destekleme ve Aile Sağlığını Koruma Derneği (EMAS) ile Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Çocuk İstismarına ve İhmaline Yaklaşım” adlı panel düzenledi. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Erol Güngör Amfisinde düzenlenen panele konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatristi Prof. Dr. Betül Ulukol, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Bölümü Öğretim Üyesi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Psikologu Arzu Çiçekçi katıldı. Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Sema Soysal’ın yöneticiliğin yaptığı panele çok sayıda vatandaş katıldı. Panelin ilk konuşmasını Prof. Dr. Betül Ulukol, yaptı. “Çocuğa fiziksel ve ruhsal olarak zarar veren her türlü davranış istismardır” diyen Ulukol şöyle devam etti: “Çocuklarımıza kötü muamele etmeyelim. Onları korkutmayalım. En önemlisi de onları ihmal etmeyeli. Çünkü ihmal edilen çocuk ruhsal açıdan istismara uğrar. İç dünyasında çalkantılar yaşanır. Sorumlu bir birey haline gelir.”
Dünya Sağlık Örgütü’nün bir kız çocuğunun genç kadın olma yaşını 18 olarak kabul ettiğini aktaran Ulukol, “Maalesef ülkemizde kızlar henüz çocuk yaştayken aile baskısıyla evlendiriliyor. Bu da bir istismardır. Bunun üzerini birde Milli Eğitim Bakanlığı okullarda nişanlı olmayı serbest bırakacak olan bir düzenleme yapıyor. Buna karşı çıkmalıyız” diye konuştu. Televizyonlarda yayınlanan reklâm ve programlarda çocukların kullanılmasını eleştiren Ulukol, son olarak şunları söyledi: “Özellikle televizyon reklâmlarında çocuklar istismar ediliyor. Telefon reklâmlarında çocukların kullanılmasına bir türlü anlam veremiyorum. Bunun önüne geçilmelidir. Çocuklarımızın maddi çıkar için istismar edilmesine izin vermemeliyiz.” 
MUSTAFA TURAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri