TÜYAP Tarım Fuarı 16. kez kapılarını açıyor

Konya Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı, 20 - 24 Mart tarihleri arasında Konya Ticaret Odası (KTO)–TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

5 gün sürecek fuarın, 60 ülke ve 75 farklı ilden 300 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. TÜYAP Tarım Fuarı’nın Türk tarım sektörünün en büyük buluşması olduğunu belirten TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü ​İlhan Ersözlü, “Bir yılı aşkın süredir devam eden satış ve pazarlama faaliyetleri sonrasında Konya Tarım Fuarı, bu yıl fuaye ile birlikte 7 ayrı salonda 66 bin metrekare kapalı 30 bin metrekare açık alan olmak üzere toplam 96 bin metrekarelik sergileme alanında 20 ülkeden 1281 marka, 427 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleştirilecek” dedi. 

TARIM SEKTÖRÜNÜN GURURU

Ersözlü, TÜYAP Tarım Fuarı’nın Türk tarım sektörünün gururu, konusunda en ülkenin en fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuarı olduğunu selirterek, “Konya Tarım Fuarı artık sadece ülkemiz açısından değil Avrasya coğrafyasının da sektöründeki en büyük ve en verimli buluşması haline geldi. Konya tarım Fuarı, TÜYAP Fuarcılık Gurubu’nun yurt dışında bulunan ofisleri Bulgaristan, Gürcistan, İran, Mısır, Rusya. Makedonya ve 30 ülkedeki temsilcilikleri başta olmak üzere 1 yılı aşkın süredir Tük İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ticaret ataşeliklerimiz ve müşavirliklerimiz de yoğun tanıtım faaliyetleri neticesinde 5 gün boyunca hedef Pazar niteliği taşıyan, ihracat oranlarımızın yüksek olduğu ülkelerden gelecek heyetlere ev sahipliği yapacaktır” şeklinde konuştu.

KONYA TARIM FUARI’NI BEKLİYOR

Konya’nın Tarım Fuarı’nın beklediğinin altını çizen Ersözlü, şunları söyledi: “Konya Tarım Fuarı sadece bizlerin değil şehrimizin de en önemli etkinliklerinden biri haline gelmiştir. Şehrimizin sosyo-ekonomik hayatına büyük katkıları olan fuarımız ile bu yıl da fuar haftasında tüm otellerimizin dolduğunu, alışveriş merkezlerimizin, restoranlarımızın ve tüm esnafın Konya Tarım Fuarı için tüm esnafımızın ekstra bir hazırlık yaptığını görüyoruz. Konya, fuar vesilesiyle şehrimize gelen yerli ve yabancı yüz binlerce ziyaretçiyi beş gün boyunca en iyi şekilde ağırlayacaktır.”

ALİ İBİLEME

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri