TÜYAP fuarlarına katılımcı sayısı arttı

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Fuarcılık olarak ziyaretçi sayısında yüzde 23, katılımcı firma sayısında ise yüzde 16 artış yakalandığını söyledi.

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. olarak, 2003 yılından bugüne dek gerçekleştirdiğimiz 195 fuar ile 17 bin 510 katılımcı firmayı ve firma temsilciliğini 3 milyon 480 bin 506 ziyaretçi ile Konya’da Tüyap çatısı altında bir araya getirerek,  Konya başta olmak üzere bölgenin üretim değerlerine, ihracatına, istihdamına, şehrin ekonomik dinamiklerine katkı sağlamaya devam ediyoruz" dedi.

YÜZDE 23 BÜYÜME GERÇEKLEŞTİ

Ersözlü, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "2015 yılında Tarım, Tohum, Hayvancılık, Sulama Teknolojileri, Metal İşleme, Elektrik, İstifleme, Yapı-İnşaat, Yerel Yönetim İhtiyaçları, Isıtma-Soğutma, Mobilya ve Dekorasyon sektörlerine yönelik her biri bölgesinin en kapsamlı ve büyük buluşmaları olan 14 Fuarımız da 57 ülkeden 1252 katılımcı firma ve firma temsilciliğini yurtiçi ve yurtdışından ağırlıklı ihracat yaptığımız ülkeler başta olmak üzere toplam 72 farklı ülkeden gelen 381.403 ziyaretçi ile buluşturmayı başardık. Bu verileri geçen senenin aynı dönemi ile kıyasladığımızda katılımcı sayısında yüzde 16, ziyaretçi sayısında yüzde 23 büyüme gerçekleşti."

MART AYINDA FUARLAR BAŞLIYOR

2016 yılı fuarlarının Mart ayında başlayacağını dile getiren Ersözlü, şunları kaydetti: "Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. olarak 2016 yılı fuarlarımıza Mart ayında gerçekleştireceğimiz KONYA TOHUM, HAYVANCILIK ve SULAMA TEKNOLOJİLERİ Fuarlarımız ile start vereceğiz. Bu Fuarların ardından ülkenin sektöründeki en büyük ve en verimli buluşması olan KONYA TARIM FUARI’na ev sahipliği yapacak olan Konya Ticaret Odası – TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi, Konya Endüstri Zirvesi adı altında KONMAK, İSKON, KONELEX ve SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ Fuarları’nın ardından İNŞAAT, KENT ve MOBİLYA-DEKORASYON-İDEAL EV Fuarlarına ev sahipliği yapacaktır. Yılın ikinci yarısında ise GIDA, GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ ve SÜT ENDÜSTRİSİ Fuarlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Fuarlarımızın büyümesine paralel olarak 2016 yılı yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçi sayımızda geçtiğimiz yıla oranla  yüzde 25 bir artış bekliyoruz. Gelecek yıl fuarlarımız aracılığıyla ülkemizin dört bir yanından 75’ in üzerinde ilden, yurtdışından ise bizi çevreleyen coğrafyadan Balkanlar, Doğu Avrupa, Beyaz Rusya, Rusya, Kafkaslar,  Ortadoğu, Arap Yarımadası, Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere 50’ nin üzerinde ülkeden Konya’ya ziyaretçi getirmeyi hedefliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri