Tutuklu Polislerin Aileleri: Yolsuzluk Yapanlara Dur Dedikleri Hapishanedeler

Sahur vakti gözaltına alınan, sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konan polisler aileleriyle görüştü. Cezaevi çıkışı polis aileleri adına açıklama yapan Emniyet Müdürü Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz, “Bu kahramanlar;...

Sahur vakti gözaltına alınan, sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konan polisler aileleriyle görüştü. Cezaevi çıkışı polis aileleri adına açıklama yapan Emniyet Müdürü Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz, “Bu kahramanlar; fikri ne olursa olsun haksızlık ve yolsuzluk yapanlara dur dedikleri için, havuza bağlanan hortumları ve hortumların içinden geçen milyonları deşifre ettikleri için, nokta kadar menfaat uğruna, virgül gibi eğilenleri görmezden gelmedikleri için, makamla, parayla şöhretle korkutulanlardan olmadıkları buradalar.” dedi.

Yolsuzluk, KCK, Balyoz ve Ergenekon gibi operasyonlarda görev alan emniyet mensuplarından bazıları tutuklanarak Metris Kapalı Cezaevi'ne konmuştu. Tutuklu polisler, aileleriyle görüştü. Cezaevi çıkışı polis aileleri adına açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz, bu muameleleri hak edecek hiçbir şey yapmayan, sadece vazifesini yapan insanların neden burada olduklarına anlam veremediklerini söyledi.

Yılmaz, “Bu kahramanlar yalanlara, baskılara, iftiralara boyun eğmedikleri için, tehditle, şantajla yılmadıkları için, fikri ne olursa olsun haksızlık ve yolsuzluk yapanlara dur dedikleri için, havuza bağlanan hortumları ve hortumların içinden geçen milyonları deşifre ettikleri için, casusluk yapanları, ihanet içinde olanları ve şehit kanlarıyla sulanmış topraklarımızı parsel parsel satanları kanun önünde hesap vermeye mecbur bıraktıkları için, nokta kadar menfaat için, virgül gibi eğilenleri görmezden gelmedikleri için, makamla, parayla şöhretle korkutulanlardan olmadıkları için ve asla eğilmeyecekleri için, haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmadıkları için buradalar.” diye konuştu.

Hukuk katliamını görmezden gelen hukukçu ve akademisyenleri vicdanlarının sesini dinlemeye çağırdıklarını Belirten Yılmaz, şunları kaydetti: “Yalnızca görevlerini yaptıkları için tutuklanan polisleri her gün yeni bir yalanla suçlu ilan etme yarışına giren kamu görevlilerini insafa davet ediyoruz. Usulsüz dinleme safsatasıyla usulsüz ve kanunsuz soruşturma yapan görevlileri, görevi gereği hiçbir yerden talimat almaması gereken, yüzbinlerce insanı tutuklayabileceği hezeyanına düşen yargı mensuplarını sadece görevini yapmaya davet ediyoruz. Masa başında iftira ve yalanlarla dolu ısmarlama haber yapan gazeteciler, sizleri de biraz olsun ciddiyete, mensubu olduğunuz mesleğin gerekliliklerinden utanmaya davet ediyoruz.”

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Yılmaz, “Ekranlarda bu olanları izleyenler ne olur ellerini vicdanlarına koyup dinlesinler. Bizi, şu güzel ülkemizin daha huzurlu olması için çalışan, sokakları hırsızlardan, gözü dönmüş katillerden, teröristlerden temizleyen bu vatan evlatlarının harcanmasına sessiz kalmasınlar.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri