Tutal: Yaşlılarımız milletimizin onuru

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yaşlılar Haftası dolayısıyla ilçedeki yaşlıları ziyaret etti. Tutal, "Yaşlılar milletimizin onurudur. Çocuklarımıza yaşlılara saygıyı öğretmeliyiz" dedi

Yaşlı, hasta ve yakınlarını ziyaret eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Alaylar1 Mahallesinde ikamet eden görme engelli ve yaşlılık nedeniyle çeşitli rahatsızlıkları bulunan Mehmet Ali Erdoğan( 94) ile Döndü Erdoğan’ı (87) ziyaret ederek acil şifalar dileğinde bulundu. Mehmet Ali Erdoğan ile sohbet eden Başkan Tutal, oğlu Ali Erdoğan’dan anne ve babasının rahatsızlığı konusunda bilgi aldı. Babasının uzun yıllar önce esnaflık yaptığını kaydeden Ali Erdoğan, anne ve babasının yaşlılığa bağlı olarak çeşitli rahatsızlıkları olduğunu, kardeşleri ve kendisi tarafından ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti. Başkan Tutal’a askerlik anılarını anlatan Erdoğan “askerlik döneminde karakol komutanım beni çok severdi. Bana sürekli askeri konularda bilgi sorardı. Ordu da kaç rütbe var diye sordu. 18 Rütbe dedim ve saydım. Hepsini eksiksiz tamamladım. O zamanlar gençlik başka idi. Yaşlandık artık. Evlatlarımız bize bakıyor. Hepsinden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Tutal’a ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade eden Mehmet Ali Erdoğan “sen bizleri unutmayarak ziyaret ettin gönlümüzü aldın. Allah senden razı olsun yolunu açık etsin, işlerini kolay kılsın. Eşimle birlikte her zaman devlet büyüklerimiz, siz, çocuklarımız ve ümmeti Muhammed her zaman dualarımızdasınız. 5 evladım vardı. Bir tanesi rahmetli oldu. Evlatlarımın hepsinden Allah razı olsun. Bana ve eşime bakıyorlar ihtiyaçlarımızı gideriyorlar. Allah hepinizin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

YAŞLILARIMIZ AİLENİN TEMEL TAŞIDIR

Yaşlıların milletin onuru olduğunu ifade eden Başkan Tutal, “Yaşlılarımızın en iyi tedavi yolu ilgi ve şefkattir. Büyüklerimizin varlığı, bağlı olduğu ailenin temel taşıdır. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki bağları daha da sağlamlaştırmalıyız. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireyleri olarak vatandaşlık görevimizdir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyete ulaşmış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek gurur vericidir. ‘Küçüklerine şefkat göstermeyen, büyüklerine değer ve saygı göstermeyen bizden değildir’ diyen bir Peygamber’in ümmetiyiz. Sizleri ziyaret etmek, bizlerin boynunun borcudur. Biz şu an buradaysak sizlerin duası sayesinde buradayız, dualarınızı bizden eksik etmeyin. Her daim sizlerin duasına ihtiyacımız var. Sizlerin deneyimleri ve yaşamışlıkları bizlere en güzel ders ve tecrübedir. Hastalıkta, sağlıkta her zaman dayanışma içerisindeyiz. İhtiyaç duyduğunuz her an ben de dahil olmak üzere tüm çalışanlarımı arayarak yardım ve destek isteyebilirsiniz. Her zaman sizlerin yanında ve destekçiniz olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri