Tuskon Başkanı Meral: Üretmeyen Bir Ülkenin Refah Düzeyini Yakalaması Zor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, üretmeyen bir ülkenin refah düzeyinin yükselmesinin zor olduğunu söyledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, üretmeyen bir ülkenin refah düzeyinin yükselmesinin zor olduğunu söyledi.

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) Organize Sanayi Bölgesi'nin (OS) açılış töreninde konuşan Rızanur Meral, sadece tüketim endeksli toplumların kendi özvarlıklarını zamanla tüketeceğine dikkat çekti. Meral, ayakta kalan toplumların çalışmak ve üretmek zorunda olduğunun belirtti.

    Sınırları içerisinde 8 adet Organize Sanayi Bölgesi'ni barındıran Gebze'de sanayicilere daha iyi hizmet vermek amacıyla açılan GESİAD OSB'nin de üreten insanlara daha yakın olmak ve işletmelerinin ürettikleri ürünleri sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada satabilmelerine olanak sağlayacağına değinen Başkan Meral, "GESİAD TUSKON bünyesindeki MARİFED'e üye olup yaklaşık 500 işletenin üyesi olduğu önemli bir derneğimiz. 8 OSB'yi bünyesinde barındıran Gebze'de sanayicilere daha iyi hizmet verebilmek için GESİAD'ın OSB şubesini açması çok önemli. Konfederasyon olarak işadamlarına sunmuş olduğumuz değişik fırsatları değerlendirmek için GESİAD'ın OSB şubesine çok iş düşüyor. Bugünkü tablodan da bu şubemizin önümüzdeki dönemde daha büyük organizasyonlara imza atacağına inanıyorum. GESİAD OSB'nin bünyesindeki işadamlarına yeni bir vizyon ve bakış açısı kazandıracağından eminim." ifadesini kullandı.

    Açılış konuşmasını yapan GESİAD OSB Şube Başkanı Şamil Tahmaz, "Uzun yıllar ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz yapıyı sizlere hizmet vermek için açılışını gerçekleştirdik. Gebze bir sanayi kenti. Türkiye'nin en büyük firmalarını bünyesinde barındırıyor. Gebze ihracatın merkez üssü olarak kabul ediliyor. 8 OSB'nin bulunduğu Gebze'de GESİAD OSB bir ihtiyaçtı. Biz bu ihtiyaca binaen, işadamlarına daha yakın olmak ve onlara yerinde hizmet için buraya geldik. Hükümetimizin 2023 hedeflerine ulaşması için çalışan sanayiciler olarak daha fazla ihracat için elele verip çalışacağız." diye konuştu.

    GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zenginer ise GESİAD'ın Gebze'nin en örnek STK'ları arasında olduğunu dile getirdi. GESİAD OSB ile hizmeti sanayicinin ayağına getirdiklerini belirten Zenginer şöyle konuştu; "Gebze, Türkiye'nin kalbi durumunda. 8 OSB ile çok sayıda sanayiciyi bünyesinde bulunduran Gebze'de hizmeti sanayicinin ayağına getirmek için bu projeyi hayat geçirdik. Projemiz sanayicimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum."

    Açılışın ardından GESİAD Geleneksel 20. Vefa Töreni'ne geçildi. Törene, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zenginer, GESİAD OSB Şube Başkanı Şamil Tahmaz, Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Nazmi Özmen, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan ile çok sayıda işadamı ve davetli katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri