Tuskon Başkanı Meral: İşçimize, Makine Ve Yatırımdan Daha Çok Değer Vermeliyiz

TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, ülkemizde yaşanan iş kazalarına ve bu kazalarda hayatını kaybeden işçilere değinerek, “İşçilerimiz birer makine değiller. Biz makinemize, yatırımımıza ne kadar değer veriyorsak işçilerimize bundan çok...

TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, ülkemizde yaşanan iş kazalarına ve bu kazalarda hayatını kaybeden işçilere değinerek, “İşçilerimiz birer makine değiller. Biz makinemize, yatırımımıza ne kadar değer veriyorsak işçilerimize bundan çok daha fazla önem vermeliyiz. Her şeyden önce onlar bizlere emanetler. Onlara karşı manevi sorumluluklarımız var.” dedi. Kimsenin gidemediği dünyanın farklı ülkelerinde yatırım yapan, Türkiye’nin adını buralarda yaşatan Anadolu işadamlarının ‘dublör’ değil birer gerçek işadamı olduğunu aktaran Meral, “Türkiye’nin isminin bile duyulmadığı yerlere giderek yatırımlar yapıyorsunuz, gönül kazanıyorsunuz, hem kendinize, hem ülkemize kazandırıyorsunuz. İşte sizler geçtiğimiz günlerde bir ülkenin bakanının dediği gibi dublör değil, gerçek işadamlarısınız.” şeklinde konuştu.

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD)’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği tecrübe paylaşım toplantılarından bir yenisi, TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. “Geleceğin Dünyasında Türkiye vizyonu” konulu programa EGSİAD üyesi iş adamlarının ilgisi büyük oldu. Meslek Komisyonları Koordinatörü Mustafa Sanal’ın sunum yaptığı program, EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk ise dernek hakkında bilgi verdi. Türk, katılımlarından dolayı TUSKON Başkanı Rızanur Meral’e teşekkür etti. Meral ise programda, Eskişehirli iş adamlarıyla tecrübelerini paylaştı. Eskişehirli iş adamlarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Meral, onların yaptığı başarılı çalışmalar ve TUSKON’un çalışmalarına yapmış oldukları desteklerden dolayı EGSİAD Başkanı Sami Türk’e ve EGSİAD üyesi iş adamlarına teşekkür etti.

'KİMSENİN GİTMEDİĞİ YERLERE GİDİP YATIRIM YAPIYORSUNUZ, HEM SİZ HEM ÜLKEMİZ KAZANIYOR’

Programda geçtiğimiz günlerde bir ülkenin bakanının, toplu bir görüşmede TUSKON çatısı altındaki Anadolu işadamları için çevresindeki insanlara, söylediklerini anlatan Meral, şöyle dedi: “Geniş katılım bir toplantıdaydık. Bir ülkenin bakanı katılımcılara, 'bunlar dublör değiller, bunlar gerçek işadamları’ diye anlattı. Bu sizlerin o insanlara gösterdiğiniz teminatın bir sonucudur. Gurur verici bir durum. Evet sizler Anadolu’nun işadamları hem Türkiye’de hem farklı ülkelerde yaptığınız işlerle, çalışmalarla dublör değil, gerçek işadamlarısınız. Sizlerin faaliyetleri, hizmetleri basite alınamaz. Kimsenin gitmediği, yatırım yapmaya cesaret etmediği, Türkiye’nin isminin bile duyulmadığı yerlere giderek yatırımlar yapıyorsunuz, gönül kazanıyorsunuz, hem kendinize, hem ülkemize kazandırıyorsunuz.”

TUSKON’un geçtiğimiz yıl 12 bin işadamını farklı ülkelerden Türkiye’ye getirdiğinin altını çizen Meral, “TUSKON, sizler gibi 7 bin Türk işadamını ise yurtdışına götürdü, yatırım yapmaları için aracılık yaptı. Bu faaliyetler kapsamında TUSKON, yüzlerce ülkeden işadamı Türkiye’ye, Türkiye’den binlerce işadamını ise yüzlerce ülkeye götürdü, yatırım alanlarını gezdirdi.” ifadesini kullandı.

‘GİDİLECEK, YATIRIM YAPILACAK DAHA ÇOK ÜLKE VAR’

Hala o kadar gidilecek, yatırım yapılacak ülkelerin olduğunu vurgulayan Meral, "Ekvatora, Uruguay’a, Paraguay’a gittik. Buralarda Türkiye’nin hala esamesi az okunuyor, bilinmiyor. Ama buralarda müthiş yatırım olanakları, imkanları var. Buralara gidelim, yatırım yapalım. Hem kendimiz kazanalım hem ülkemize kazandıralım. Türkiye’nin adını bu sayede daha geniş alanlara yayalım.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de bazı yatırım alanlarında çok çabuk durmalar olduğuna dikkat çeken Meral, Özellikle ülkemizde inşaat sektöründe duraksamaların olduğunu kaydetti. Meral, “Bu alan bir dönem tavan yapar, sonra biraz iner. Şu anda bu alandaki görünen bu yönde.” dedi.

‘ÜLKELERİN AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN SANAYİ SEKTÖRLERİNE İHTİYAÇ VAR’

Günümüzde ülkelerin ayakta kalması için sanayi sektörünün çok önemli olduğunu söyleyen Meral, şöyle konuştu: “Bu bağlamda sanayi sektörüne yatırım ve atılımlar olmalı. Ülkelerin ayakta kalması sanayi sektörlerine bağlı. ABD bile saniye sektörüne yeniden dönüş için proje çalışmaları yapıyor. Türkiye’de geçen yıla göre bu yıl yatırım alanlarında bir hayli azalma var. Yatırımlarımız düşerse ülkemiz biter, ekonomik sıkıntı yaşarız. Bunun için yatırımlara ihtiyacımız var.”

‘İŞÇİLERİMİZ BİRER MAKİNE DEĞİLLER’

Ülkemizde son dönemlerde yaşanan iş kazalarını ve bu kazalarda hayatını kaybeden işçilerle ilgili konuya da değinen Meral, işçilerin işveren için çok önemli olduğunu dile getirdi. İşçilerin birer makine değil, insan olduğunu ifade eden Meral, şöyle devam etti: “ İşçilerimiz birer makine değiller. Onlarda bizim gibi insan. Biz makinemize, yatırımımıza ne kadar değer veriyorsak işçilerimize bundan çok daha fazla önem vermeliyiz. Her şeyden önce onlar bizlere emanetler. Onlara karşı manevi sorumluluklarımız var. İşçiler bizlerin veli nimetleridir. Bu bağlamda onlara kendimize, çocuğumuza nasıl sahip çıkıyorsak onlara da öyle sahip çıkmalıyız. Onların haklarını en iyi şekilde korumalı ve sahip çıkmalıyız.”

Program sonunda EGSİAD Başkanı Türk, katılımlarından dolayı Meral’e EGSİAD logolu altın kaplama vazo hediye etti. Program çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri