Turuncu alarm verildi! Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde etkili olacak hava olaylarına ilişkin güncel raporunu yayımladı. Bazı iller için turuncu alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Eylül 2024 tarihinde ülke genelinde etkili olacak hava olaylarına ilişkin son tahminlerini paylaştı. Buna göre, 5 bölgemizde yağış beklenirken, Artvin ve Rize için "turuncu", Trabzon içinse "sarı" alarm uyarısında bulunuldu.

Yayımlanan rapora göre, ülkemizin kuzey, iç kesimler ve Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olamasın beklenirken, Marmara, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Çankırı çevreleri, Doğu Karadeniz ve Düzce, Bolu, Ordu çevreleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava daha çok parçalı bulutlu geçecek.

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SEL VE SU BAKINLARINA DİKKAT!

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri