Türsab Başkanı Ulusoy: Mısır’dan Gelecek Turiste 'Hayır' Diyemeyiz

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Mısır ve Suriye’deki olaylardan hoşnut olmadıklarını belirterek, buralardan gelecek olan turiste de hayır demeyeceklerini dile getirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Mısır ve Suriye’deki olaylardan hoşnut olmadıklarını belirterek, buralardan gelecek olan turiste de hayır demeyeceklerini dile getirdi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nı ziyaret etmek ve turizm gelişmelerini incelemek için Antalya'ya gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Alanya'da seyahat acenteleriyle biraya geldi. Ulusoy, Utopia World Otel'de yemekte yaptığı konuşmada, mesleğin itibarını koruyacak çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi. Ulusoy, belgeli olmayan acentelerin sıkı bir şekilde takip edileceğini söyledi. Ulusoy, belgeli olmayan acenteleri sıkı takip etmek için müfettişler ordusu kurduklarını kaydetti.

Mısır ve Suriye’deki olaylara da değinen Ulusoy, bu olaylardan hoşnut olmadıklarını açıkladı. Ulusoy, komşuda yangın çıktığı zaman küllerinin yanındaki komşuyu da rahatsız ettiğini dile getirdi. ‘Mısır ve Suriye'deki olayları, ‘inşallah düzelir’ diye düşündüğünü dile getiren Ulusoy, “Mısır, Suriye ve Tunus ne kadar iyi olursa bizim o kadar hoşumuza gider. Oraya gidemeyen turistlerin gideceği yer Türkiye. Onlara da hayır demeyiz." dedi. Terör olaylarını da konuşan Ulusoy, şiddet ve terör olaylarından arındırılmış bu ortamın devamını sağlamakta turizmcilere de görev düştüğünü söyledi.

Yaz sezonunun beklentileri karşıladığına dikkat çeken Ulusoy, yavaş yavaş nitelikli turiste geçmeye arzuladıklarını ifade etti. Artık rakamlarla değil, çevreyi ve doğayı koruyan ve para kazanmayı hedefleyen bir anlayışla Türkiye'nin itibarını yurt dışında yükseltecek olaylara bakmaya çalıştıklarını dile getiren Ulusoy, “Rakamları yakaladığımızı ve geçtiğimizi umut ediyorum." diye konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri