Türsab Başkanı: Belirli Kriterler Konabilir, Ancak Kısıtlamadan Yana Değilim

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, kredi kartıyla turizm harcamalarına kısıtlama getirilmesinden yana olmadığını söyledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, kredi kartıyla turizm harcamalarına kısıtlama getirilmesinden yana olmadığını söyledi. Taksit sayısının 6 ay gibi makul seviyelere çekilebileceğini belirten Ulusoy, aksi kararların kooperatif evlerin yeniden artmasına yol açacağını savundu.

    TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), aralarında turizmin de bulunduğu bazı sektörlerde kredi kartını sınırlamaya dönük ikinci önlem paketini açmaya hazırlanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şuanda BDDK’dan konuyla ilgili kendilerine intikal eden herhangi bir şeyin olmadığını ifade eden Ulusoy, “Tabi aldıkları kararlara saygı duyarız ama burada sıkıntı şu olur; tatil bir ihtiyaç, lüks değil. Ve tatil alışkanlığını biz yaşatmaya çalışıyoruz. Çünkü soysa-ekonomik bakımından Anadolu, özellikle iç turizmde bu hareket durduğu zaman esnaf duracak. Bu hareket durduğu zaman esnafın iş yapma imkanı duracak. Yurt dışında ise siz bir kısıtlama koyarsanız, yurt dışı da bir kısıtlama koyar. Yani siz boş kutluk gönderip dolu koltuk alamazsınız. Dolu koltuk gideceksiniz, dolu koltuk geleceksiniz. Dolayısıyla bizdeki kısıtlamaları yaparken yurt dışındaki bu kısıtlamalara da dikkat etmek lazım.” dedi.

    Taksitlendirmelerin makul olan seviyeye çekilebileceğine değinen Ulusoy, şöyle devam etti: “6 ay bunun makul olan seviyesidir. Umumiyetle erken rezervasyonda zaten bir indirim yapıyoruz. Bu kolaylıkları yaparak da tatil imkanı sunuyoruz. Eğer bu imkanı vermezseniz kooperatif evleri yine çoğalmaya başlar ve yazım günah olur.” Türkiye’de 2000 yılında 556 bin olan tatil yapan kişi sayısının 2013 yılında 13 milyona çıktığına işaret eden Başaran Ulusoy, “Bunun 6 milyon 178 bini yurt dışında diğeri yurt içinde. Bu hareketi durdurmak yanlış olur. Ama makul seviyelere çekmek doğru olur. Erken rezervasyon yapıyorsunuz, yurt dışından gruplar alıyorsunuz. Yalnız haçlar veya tahditler koyarak turizmi kısıtlayamayız. Turizm bir ihtiyaç mı, tatil bir ihtiyaç mı, buna bakmak lazım. Ben ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ve biz tatil alışkanlığını da kazandırmaya çalışıyoruz. Kooperatif evleri kibrit kutusu gibi yapılmıyorsa seyahat acentalarının vermiş olduğu tatil imkanlarının bu şekilde olmasından dolayıdır. Onun için ben belirli kriterlerin konularak yapılmasından taraftar olmakla birlikte kısıtlamadan yana değilim.” ifadelerini kullandı.

    Ulusoy, çalışma önlerine geldiğinde BDDK’yla da konuşarak birlikte bir çözüm bulacaklarına inandığını sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri