Türkvizyon Temsilcileri Eskişehir Sokaklarında Sevgi Gösterisinde Bulundu

300 milyonluk Türk dünyası Türkvizyon Şarkı Yarışması'yla Eskişehir'de kucaklaşıyor.

300 milyonluk Türk dünyası Türkvizyon Şarkı Yarışması'yla Eskişehir'de kucaklaşıyor. Kucaklaşma için ilk adımı yarın gerçekleştirilecek yarı final ile atılacak. Yarışmada ülkelerini temsil edecek 24 ülke temsilcisi sanatçılar, program öncesi Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti. Sanatçılar, valilik ziyaretinde topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Tuna, Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın Türk dünyasının gelecek vizyonu olduğunu söyledi. Vali Tuna, "Türk dünyasından dost ve akraba ülkelerden temsilcilerle, buradan gelen kardeşlerle gözden uzak olanları gönüllere yaklaştırmayı hedeflediğimiz büyük bir projenin temelini attık. Geleneksel hale getireceğimiz büyük bir projeyi sizlerle birlikte başarılı bir şekilde başlatmayı hedefliyoruz." dedi.

Ülke temsilcileri Eskişehirlilerle bütünleşmek için şehirde kortej yürüyüşü yaptı. Eskişehirliler de bayrak ve dövizlerle sanatçılara eşlik etti. Kortej sonrası ülke temsilcileri birbirine başarılar diledi. Ülke temsilcileri yaptıkları açıklamada, "Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada devletimi temsil ettiğim için, bu Türkvizyon'da bu kardeşliği hissettiğim için, bu kenti sıcakkanlı gördüğüm için çok mutluyum. Bu yarışmada en iyisi kazansın." ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri