'Türk’ü Yılan Gibi Sokmak İsteyenler Başbakan'ı Pkk’yla Müzakereye Oturttu'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk milletinin Anadolu’da olmasını içlerine sindiremeyenlerin, Türk milletini bu topraklardan sürmek isteyenlerin, tarihte olduğu gibi şimdi de yeni oyunlar içinde olduklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk milletinin Anadolu’da olmasını içlerine sindiremeyenlerin, Türk milletini bu topraklardan sürmek isteyenlerin, tarihte olduğu gibi şimdi de yeni oyunlar içinde olduklarını söyledi. Destici, "Türk milletini yılan gibi sokmak isteyenler, bu topraklardan sürmek isteyenlerin, soy, sop, ırk açıklamasında bulunanlar, Türk ırkı yok diyerek ortaya çıkanların başbakanı bugün PKK terör örgütü ile müzakereye oturtan zihniyettir." dedi.

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay’ın Bayburt’ta katıldığı bir panelde, “Türk diye bir ırk yok” yönündeki sözlerini de değerlendiren Destici, bazı sorular yöneterek, şu açıklamayı yaptı: “Büyük Türk milleti 10 asırdan daha fazla İslam’ın sancaktarlığını yapmıştır. Bu büyük Türk milletinin bir ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bu açıklama o kişinin soy problemi olduğunu ortaya koyar. Türkiye’de bazı kesimler bir yılan gibi zamanını bekleyip Türk milletini sokuyor. Sen önce kendi soyunu bir açıkla biz de ona göre bir yorum yapalım. Bir MKYK üyesinin böyle bir cümleyi kullanmasının bir nedeni vardır. Anadolu’da Türk’ün varlığını halen kabul edemeyenler var. Bunun gibi kafalar Başbakanı PKK ile müzakere masasına oturtmuştur. Bazıları Türk milletini yok sayarken, yeni bir kavim oluşturmaya çalışıyorlar. Bunun gibi kafalar Başbakanı PKK çizgisine getirmiştir.”

"AKP’DE, PKK’YA KARŞI BAŞARILI OLAN İÇİŞLERİ BAKANI DIŞLANDI"

Başbakan'ı PKK’nın çizgisine getirenlerin kim olduğunun sorulduğunu savunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bunu bana soranlara söylüyorum. PKK ile müzakere yapanlarla PKK ile masaya oturtmaya çalışanların aynı olduğunu söyledim. Bunda başarılı oldular. 2 yıl önce PKK ve KCK’ya karşı başarılı operasyonlar yapan iktidar partisinin İçişleri Bakanı dışlandı. Gerçekleri haykıran bir milletvekili ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edildi. Başbakan, bu müzakere süreci öncesinde biz bu millete meydan okuyan, hukuku tanımayan insanların, milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıracağını söyledi. Biz idamın geri getirilmesi için anket yaptık imza topladık. Yüzde 98 idamın gelmesine evet dedi. Başbakan idamı gündeme getirmişti. Ama oradan aldılar ve bugün buraya getirdiler."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri