TürkTraktör hedefini açıkladı

Türkiye'nin traktör ihracatının büyük çoğunluğunu karşılayan TürkTraktör, 2023'ü geçen yıl 17 bin adetle kırdığı dış satım rekoruna ulaşarak kapatmayı hedefliyor.

Bursa 20. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı (BURTARIM 2023) için kente gelen TürkTraktör Şirket Lideri Aykut Özüner, firmanın üretimi, yatırımları ve hedeflerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Özüner, ana yatırım odaklarının emisyon geçişinden dolayı Faz 5 motorların geliştirilmesi, Ankara fabrikasında üretilmesi ve buna uygun şekilde makine tezgah parkının yenilenmesi olduğunu, bu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 70 milyon avroluk kredi anlaşması yaptıklarını, bunun önemli bölümünün modernizasyon ve yenileme olarak Faz 5 motorların geliştirilmesiyle ilgili olduğunu aktaran Özüner, "Son 2-3 seneye baktığımız zaman biz bu dönemde birçok modernizasyon yatırımını da gerçekleştirdik. Bunların içinde yeni dişliler üretmek için yaptığımız ek yatırımlar, yeni şaftlar, ısıl işlem tezgahlarımızda yaptığımız yatırımlar; bizim daha böyle dikey dediğimiz katma değeri yüksek işlerimizin çoğunu zaten Ankara fabrikasında 'Daha iyi nasıl yapabiliriz?' diye yoğun yatırımlarımız oldu." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri