Türköne: Kürdistan milliyetçiler yüzünden kurulur

Mümtaz'er Türköne, Ümit Özdağ ile girdiği tartışmada milliyetçileri eleştirdi. Türköne, "Bağımsız Kürt Devleti kurulur. Buna da Türk milliyetçileri sebep olur" dedi.

Mümtaz'er Türköne, dün gece Habertürk'te Didem Arslan'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında çözüm sürecini değerlendirdi. Programda sürece karşı çıkanlara eleştirilerde bulundu.

MHP bu süreçte kötü adam rolünü üstlendiğini ifade eden Türköne, "Bir rol üstlenmiş, onu yerine getiriyor. Olabilir tabi. Ancak ben bu süreçte MHP'nin çok iyi bir sınav vermediğini düşünüyorum. Türk milliyeçiliği milletin bekaası üzerine fikir birliği yapmak yerine bu süreçte ayrıştırıcı bir rol oynuyor" dedi.

"BU MİLLİYETÇİLİK BÖLÜCÜDÜR"
Ben milliyetçilik denilen şeyin Kürt antipatisi topladığını düşünüyorum, diyen Türköne, "Bugün, Kürtleri ikna etmek, birlik içerisine almak yerine bir endişeyi ifade etmeden sadece sürece itiraz eden bir milliyetçilik var. Ben bu milliyetçiliğin bölücü olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı MHP'li Ümit Özdağ, "Toplumda huzursuzluk var, bu süreç ülkeyi böler mi? Türkiye federal bir yapılanmaya gidiyor, Ankara'da ayrı bir parlamento olacak, yetkilerini bölgesel parlamento ile paylaşacak. Biz bu soruları gökten mi indirdik" dedi.

Mümtaz'er Türköne araya girerek; "Milliyetçilerin,Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşları kendilerini onurlu ve eşit vatandaşlar olarak hissedecekleri bir projesi var mı? Bunu söyleyebiliyor musun?" dedi.

"BAĞIMSIZ KÜRT DEVLETİ KURULUR"
Türköne, "Bunu söyleyemiyorsan bu Türk milliyetçilerinin sonu olur. Bırakın federalizmi, bağımsız Kürt Devleti bile kurulur. Buna da Türk milliyetçileri sebep olur. Buna Türk milliyetçilerinin verecek bir cevabı yok mu? PKK silah bırakmış hala itiraz ediyorsun, neye itiraz ediyorsun" dedi.

Ümit Özdağ, "Başbakan eyaletten bahsediyor, bu Öcalan'ın serbest kalmasına giden süreçtir. Güneydoğu PKK'ya teslim edilmiş bir bölgedir şu anda" diye cevap verdi.


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Medya Haberleri