Türkoğlu: İktidar Çin Komünist Partisi Olmak İstiyor

Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi'nin iş bırakma eylemine destek olan Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, "MHP olarak iktidar partisinden eğitime, camiye ve kışlaya siyaset sokmamalarını istiyoruz. Eğitimi...

Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi'nin iş bırakma eylemine destek olan Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, "MHP olarak iktidar partisinden eğitime, camiye ve kışlaya siyaset sokmamalarını istiyoruz. Eğitimi eğitimciler, yargıyı yargıçlara, üniversiteyi üniversitedeki akademisyenlere bırakmasını istiyoruz. İktidar partisi ise devletin tüm kurumlarını ele geçirmek istiyorlar, adeta Çin Komünist Partisi gibi olmak istiyor." dedi.

İktidarın, geldiğinden beri devletin tüm kurumlarını fethedilecek kale olarak gören bir iradeyle karşı karşıyaya olduklarını belirten Türkoğlu, şunları ifade etti: "Kışlada, camide, okulda siyasetin olmaması gerekir. İktidar partisi, devletin kurumlarını, fethedilecek kale olarak görerek saldırmaktadır. 12 yıldan beri devletin tüm kurumlarına fethedilecek kale görme edası ile sardırılmaktadır. Hatta sivil toplum kuruluşları ve spor kulüpleri ele geçirilmek için sardırılmaktadır. Türkiye'nin işsizlik, terör ve eğitim gibi geleceğimize etkileyen sorunları dururken, iktidar partisi iş bilmez yandaşları ile kadrolaşma ve ele geçirme arzusu ile hareket ederek bu sorunların çözümünü geriye atmaktadır.

İktidar partisi, yapmış oldukları yolsuzlukları, almış oldukları rüşvetleri gözümüzün önündeki hırsızlıkları engellemek için önümüze paralel yapı diye kavram uydurup milletin önüne attılar. Yapılan bu yolsuzlukları görmesini engellemek için önümüze paralel yapı ile mücadele diye önümüze koydular. Güya bu paralel yapı ile mücadele için devletin bütün kurumlarındaki işin ehli uzman kadrolarını boşalttılar. İstihbarat gibi önemli ve diğer kurumlardaki işin ehli olanlar birer birer dışarı atmaktadır. Paralel yapı ile mücadele edeceğiz diye TBMM'den geçirdikleri kanunun eğitimdeki uygulamayı, halini gördük, paralel yapı bahane, dava adamı eğitim öğretim kadroları ve MHP'ye yakın olanlar eğitimden tasfiyesi olmuştur. Biz iktidardan kendi adamlarını kadrolaşmaktan çok eğitimin sorunlarına milletin sorunlarına eğilmesini istiyoruz. Biz iktidardan, eğitimde kadrolaşma bahanesi ile kendi ehliyetsiz ve liyakatsiz kadrosunu bir yerlere taşımasını değil, eğitimdeki sorunlarına eğilmesini istiyoruz. Orta öğretimden liseye geçen çocukların hangi sistemde, hangi sınava tabi olacaklarına dair kafalarındaki karışıklığın giderilmesini istiyoruz. Üniversite ve KPSS sınavındaki yolsuzlukları ve kopya işlerinin neden sonuçlandırılmadığını öğrenmek istiyoruz.

iktidar partisi olarak eğitime siyaset sokmasınlar, eğitimi eğitimciler, yargıyı yargıçlara, üniversiteyi üniversitedeki akademisyenlere bırakmasını istiyoruz. İktidar partisi ise devletin tüm kurumlarını ele geçirmek istiyorlar, adeta Çin Komünist Partisi gibi olmak istiyor. Devletin hiyerarşisi dışındaki yapılanmaya kimse razı olmaz. Doğu ve Güneydoğumuzda devlet paralel bir devlet kurulduğunu görmeyen gözlerin görmesini istiyoruz. Doğuda devlete paralel devlet kurulduğunu herkes biliyor. İktidar partisi bunu görmelidir. Asıl paralel ile mücadele burada olmalıdır. Her alanda yanlışlar yapılmaktadır, iktidar bu yanlıştan dönmelidir."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri