Türkmenler tehdit altında!

Türkmeneli bölgesinde son 1 ayda üç önemli Türkmen lider suikast sonucu hayatını kaybetti. Dr. Aydın Beyatlı, suikastlerin arkasında İsrail'in ve referandumun intikamını almak isteyen Peşmergelerin olduğunu söyledi

Irak'ta Türkmenlere yönelik baskılar devam ediyor.  Irak Türkmen Cephesi askeri bölge sorumlusu Alaattin Abdulmaksut, faili meçhul silahlı saldırıda öldürüldü. Irak'ta Türkmenlere yönelik baskılar artarak devam ediyor.  Irak Türkmen Cephesi askeri bölge sorumlusu Alaattin Salihi faili meçhul silahlı saldırıda öldürüldü. Alaattin Salihi, son yolculuğuna uğurlandı.  Irak'ın Kerkük kentindeki Irak Türkmen Cephesi bürolarına düzenlenen saldırı ve suikastlarla Türkmenlerin susturulmak istendiği belirtildi.

TÜRKMENLER SUSTURULMAK İSTENİYOR

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi,  ''Son bir ay içinde bürolarımıza düzenlenen saldırılarda bir büro sorumlumuz öldürüldü. Bu şekilde Türkmenler susturulmak isteniyor'' dedi. Türkmenlerin, Kerkük'teki polis teşkilatında yeteri kadar yer alamadığı için kendilerini koruyamadıklarını söyleyen Mehdi, "Türkmenler, Kerkük güvenlik güçleri içinde aktif şekilde yer almadığı müddetçe kan kaybımız sürecek. Başta polis teşkilatı olmak üzere tüm devlet kurumlarında Türkmenler de ciddi ölçüde yar almalı'' şeklinde konuştu. Irak'ın bölünmesine karşı olduklarından dolayı Türkmenlerin sürekli hedef alındığını kaydeden Mehdi, ''Türkmenler, Irak'ın bölünmesine ve gayrimeşru referanduma karşı olmalarının faturasını ödüyor'' ifadelerini kullandı.

OTOMATİK SİLAHLARLA ATEŞ AÇTILAR

Irak Türmenleri Fedarosyanları Genel Başkanı Op.Dr. Aydın Beyatlı, Türkmeneli'nde yaşanan suikastlerin arkasında Barzani'ye bağlı peşmergelerin ve İsrail'in olduğunu söyledi. Peşmergelerin Türkmenlere yönelik suikastlerle referandumun intikamını almaya çalıştığını söyledi. Referandumdan sonra Peşmergelerin askeri olarak Kerkük'ü terkettiğini kaydeden Beyatlı, "Özellikle Barzani'ye bağlı Peşmerge grupları 5-10 kişilik gruplar halinde Kerkük'e gelerek, terör eylemleri gerçekleştiriyor. Sonra tekrar dağa çıkıyor. Amaçları bölgede kaos yaratmak ve huzursuzluk çıkartmak. Dünyaya bakın biz böleyi terkettik ve burada huzur kalmadı mesajı vermek istiyorlar" dedi.

3 ÖNEMLİ TÜRKMEN LİDERE SUİKAST

Türkmenlerin son bir ay içerisinde 3 önemli ismi suikastler sonucu kaybettiğini kaydeden Dr. Beyatlı, "Türkmenlere yönelik suikasetlerde ciddi bir artış yaşanıyor. Türkmenler için artık bıçak kemiğe dayandı. Türkmenler de önlem almak için harekete geçti" diye konuştu. Kuzey Irak'taki gerilimin her geçen gün arttığının altını çizen Dr. Beyatlı, "Erbil ve Süleymaniye şu an kaynıyor. Kuzey Irak patlama hazır bomba. İran'da yaşanan olaylardan dolayı biraz duruldu gibi fakat Kuzey Irak'ta olaylar başlarsa bu bölgenin tamamına sıçrar" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin ve İran'ın bu süreçte daha aktif olması gerektiğini aktaran Beyatlı, "Kuzey Irak'taki kaos İran ve Türkiye'ye de sıçrayabilir. 2018 yılı Türkmeneli ve Türkmenler için zor bir yıl olacak. Bu süreçte Türkiye'nin bölgede ağırlığını hissettirmesini istiyoruz" çağrısında bulundu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri