Türkmenistan'da Kurban Bayramı Çoşkusu Bugün Başladı

Orta Asya ülkesi Türkmenistan'da Kurban Bayramı çoşkuyla kutlanıyor. Bayramın ilk gününü bugün idrak eden Türkmenistanlılar, sabahın ilk ışıklarıyla yollara düşerek camilere akın etti. Camide yer bulamayan binlerce Müslüman, avluda...

Orta Asya ülkesi Türkmenistan'da Kurban Bayramı çoşkuyla kutlanıyor. Bayramın ilk gününü bugün idrak eden Türkmenistanlılar, sabahın ilk ışıklarıyla yollara düşerek camilere akın etti. Camide yer bulamayan binlerce Müslüman, avluda namaz kıldı.

Türkmenistanlılar, namazın ardından cami avlusunda bayramlaştı. Ülkenin başkenti Aşkabat'taki Türk vatandaşları da Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurdurduğu Ertuğrul Gazi Camii'nde bayram namazını kıldı.

Namazda omuz omuza veren Müslümanlar, akabinde getirilen teşrik tekbirlerine eşlik ederek Kur-an’ı Kerim dinledi. Ellerini açan Türkmenler ülke, millet saadeti ve huzuru ve insanlığın ve Müslümanların selameti için dua etti.

BERDİMUHAMEDOV, TÜRKMEN HALKININ BAYRAMINI TEBRİK ETTİ

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı bir kararla 5-6-7 Ekim günlerini tatil ilan etti. Berdimuhamedov ayrıca, Türkmen halkının Kurban bayramını yazılı bir mesajla kutladı.

Türkmen lider mesajında, Kurban Bayramı'nın ahlak, hayırseverlik, yüksek maneviyat, dürüstlük gibi insan karakterlerinin yaşandığı bir bayram olduğunu vurguladı. Berdimuhamedov, ulusal birlik ve manevi ruh gibi güzellikleri barındıran bu bayramın Türkmen halkının hayatında önemli rol oynadığını belirtti.

Türkmenistan'da Kurban Bayramı büyük çoşku ile kutlanıyor. Türkmenler, bayrama büyük önem vererek, aile ve kabir ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Türkmen halkının örf-adetleri kapsamında toplu sadaka yemekleri veriliyor. Halk oyunları gösterileri yapılıyor. Belirli bölgelerde kurulan salıncaklarda sallanan Türkmenler bu şekilde günahlarının döküldüğüne inanır.

Öte yandan Türkmenistan'da 188 hacı adayı, hac ibadetini yerine getirmek amacıyla devlet desteğiyle kutsal topraklara gitti. Hacca giden vatandaşlar için tüm imkânlar seferber edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri