Türkmenistan'da Kavun Festivaline Büyük İlgi

Türkmenistan'da 1994 yılından bu yana kutlanan kavun festivali bu yıl da büyük ilgi gördü. Festivalin başkent Aşkabat'da düzenlenen etkinliklerine devlet erkanı da katıldı. Ülkede kavun etkinlikleri ağustos ayının ikinci haftasında düzenleniyor....

Türkmenistan'da 1994 yılından bu yana kutlanan kavun festivali bu yıl da büyük ilgi gördü. Festivalin başkent Aşkabat'da düzenlenen etkinliklerine devlet erkanı da katıldı. Ülkede kavun etkinlikleri ağustos ayının ikinci haftasında düzenleniyor. Bir hafta süren ve Kavun Bayramı adı altında düzenlenen etkinliklere, kavun üreticileri yoğun ilgi gösteriyor.

Aşkabat'taki kavun festivaline; Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, devlet başkanı yardımcıları, bakanlar, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda halk katıldı. Tören halk oyunları gösterileri ile başladı.

Kavun Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınlayan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, birçok tarihi kaynaklara göre, Türkmenistan'ın çok eski dönemlerde kavunun vatanı olduğunu söyledi. Türkmen lider ayrıca, dünyada bin 600 kavun çeşidinin olduğunu ve bunun 400 çeşidinin Türkmenistan'da yetişdiğini belirtti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri