Türkmenistan’da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıldönümü Türkmenistan’da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafindan geniş katılımlı resepsiyon düzenlendi. Türkmenistan...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıldönümü Türkmenistan’da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafindan geniş katılımlı resepsiyon düzenlendi. Türkmenistan yönetimi resepsiyonda, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva tarafından temsil edildi.

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu’nun ev sahipliğinde Yıldız otelinde düzenlenen resepsiyona, Türkmenistan Hükümeti’ni temsilen Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Aşkabat’taki yabancı misyon şefleri, Türk işadamları, Türk ve Türkmen vatandaşları katıldı.

İki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükelçi Mütevellioğlu, Türkiye’nin açısının büyük olduğunu, Ermenek’te maden kazasının meydana geldiğini ve bu nedenle resepsiyondaki müzikal etkinlikleri iptal ettiklerini kaydetti. Mütevellioğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şahsına ve Türk toplumuna gönderdiği kutlama mesajını okudu.

Resepsiyona katılan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva ise konuşmasında, Türkmenistan ile Türkiye’nin en yakın ve dost ülkeler olduğunu ve ülkeler arasında ortak tarih değerlerinin bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin Türkmenistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu belirten Nurberdiyeva, ülkeler arasındaki münasebetlerin karşılıklı anlayış ve güven çerçevesinde sürdürüldüğünü ifade etti.

Türkmenistan’ın Türkiye’nin elde ettiği kazanımlardan gurur duyduğunu ifade eden Meclis Başkanı Nurberdiyeva, ikili ilişkilerin ekonomi, kültür, eğitim ve diğer alanlarda da başarılı bir şekilde devam ettirildiğini belirtti.

Resmi konuşmaların ardından misafirlere ve konuklara Türk leziz yemeklerinin ikram edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri