Türkmenistan Tehlikeli Virüslere Karşı Önlem Alıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün, son günlerde dünya genelinde çok sayıda insanın ölümüne yol açan Ebola virüsüne karşı önlem alınması uyarısı üzerine Türkmenistan harekete geçti. Aşkabat'ta da bulaşıcı hastalıkların yayılmasını...

Dünya Sağlık Örgütü'nün, son günlerde dünya genelinde çok sayıda insanın ölümüne yol açan Ebola virüsüne karşı önlem alınması uyarısı üzerine Türkmenistan harekete geçti. Aşkabat'ta da bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek için olağanüstü komisyon toplandı.

Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Sapardurdı Toyliyev, Dünya Sağlık Örgütü araştırmaları sonucunda birçok yabancı ülkede bulaşıcı virüs hastalıklarına rastlandığını söyleyerek, tehlikeli virüs hastalıklarının Türkmenistan'da ve komşularında rastlanmadığını kaydetti.

Türkmen yetkili, ülke genelinde hiçbir tehlikeli virüse rastlanmadığını ve buna karşı bütün önlemlerin alındığını belirtti. Devlet sıhhi-epidemiyolojik ve veterinerlik hizmetlerinin son tıbbi teknolojiler ile donatıldığını söyleyen Toyliyev, sözkonusu cihazlar ile bulaşıcı hastalıkları zamanında teşhis edilerek, gereken önlemlerin alınabileceğini belirtti.

Bu arada Türkmenistan havaalanlarında yurtdışı giriş- çıkışlarında kontrolü sıklaştırdı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri