Türkmenistan, Kuşak Güreşi Dünya Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak

Bu yıl 12. yapılacak olan Kuşak Güreşi Dünya Şampiyonası, 19-24 Kasım 2014 tarihlerinde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta yapılacak. Uluslararası Kuşak Güreşi Federasyonu desteğiyle Türkmenistan Spor Komitesi'nin ev sahipliğinde yapılacak...

Bu yıl 12. yapılacak olan Kuşak Güreşi Dünya Şampiyonası, 19-24 Kasım 2014 tarihlerinde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta yapılacak.

Uluslararası Kuşak Güreşi Federasyonu desteğiyle Türkmenistan Spor Komitesi'nin ev sahipliğinde yapılacak turnuvaya, Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Moldova, Litvanya, Hindistan, ABD, Almanya, Meksika, Kolombiya, İngiltere, Ermenistan, Polonya, Çin, Kore, Gürcistan dâhil 50 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılacağı belirtildi.

Dünya Güreş Şampiyonası’na; Monako Prensi 2. Albert, Asya Olimpiyat Komitesi Başkanı Şeyh Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, WBA dünya şampiyonu, Rusya Federasyonu’ndan Duma milletvekillerinin yanı sıra dünya çapından tanınmış konuklar da katılacak.

Turnuvada erkekler klasik ve serbest, bayanlar ise sadece serbest dalda yarışacak. Erkekler 62, 68, 75, 82, 90, 100, +100 kiloda madalya için mücadele edecekken, bayanlar 52, 58, 66, 76, +76 kiloda mindere çıkacak.

Ayrıca, bu turnuva kapsamında ilk defa Türkmen güreşi dalında da uluslararası yarışma düzenlenecek.

Kuşak güreşi – Türk halklarında geleneksel spor türüdür. Bu sporda güreşçi izin verilen yöntemlerden birini kullanarak rakibini omzuyla yatırması gerekir.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri